Sikeresnek bizonyultak felhívásaink!

Kettős karitatív akcióra hívta az MPP csíkszeredai szervezete a város és környékének lakóit. Az első felhívás a véradás nemes gesztusát hirdette. Akciónkat az egymásra való odafigyelés érdekében kezdeményeztük, mert ünnepek előtt igencsak megnövekszik a vér iránti igény a megye kórházaiban. A felhívásra reagálva kétszer annyi véradó jelent meg a gyűjtőpontban, szám szerint 31 személy, mint egy átlagos napon. A csíkszeredai vérközpontban megjelentek a véradásért járó élelmiszerjegyeket felajánlották egyedülálló nyugdíjasok részére.
Ezúton is köszönjük és hálásak vagyunk az adományozóknak, hogy mind a betegeknek, mind a rászorulóknak segíthettünk általuk. A véradást illetően kérjük a lakosságot kövessék példánkat, hogy minél több betegen tudjanak segíteni a szakemberek a jövőben is.
Az adományt a csíkzsögödi Riehen Egyesületnek adtuk át 2013 december 19.-én, mellyel az általuk működtetett Providentia Idősek Napközis Klubja magányos nyugdíjasainak szeretnének segíteni egy boldogabb Karácsonyért.
A második felhívás, miszerint az MPP csíkszeredai szervezete használt játékok gyűjtését hirdeti rászoruló gyerekek részére, javában zajlik. A csíkszeredai Merkur áruházakban elhelyezett dobozokba várjuk az adományokat, melyek tartalmát jövő hétfőn átadunk a keresztény egyház lelkészeinek, hogy ily módon kerüljenek az ünnep előestéjén, Istentisztelet után kiosztásra.
Köszönjük a lakosság közreműködését a rászorulók megsegítésében.

Magyar Polgári Párt Csíkszeredai Szervezete

MPP: 2013 az áttörés éve volt
Az áttörések éve volt 2013, az autonómia-harcban, valamint az erdélyi magyar pártok
terén egyaránt – jelentette ki a Magyar Polgári Párt elnöke, Biró Zsolt december 19-ei marosvásárhelyi évértékelő sajtótájékoztatóján
„Idén bebizonyosodott, hogy jó úton halad az autonómia ügye, és az az út, amelyet az MPP évekkel ezelőtt elkezdett kitaposni, az járható, és ma már az RMDSZ és az EMNP számára sem kérdés, hogy merre tovább. Az MPP volt az első, amely 2009-ben megfogalmazta, hogy a Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlés a leendő székelyföldi parlamenti előfutára kellene legyen. Ezt akkor az RMDSZ nem értette meg, és nem foglalta el helyeit a testületben, de immár ők is, és a néppártosok is az autonómia-harcban látják a jövőt. 2013-ban ebben a kérdésben konszenzus jött létre a romániai magyar politikai alakulatok között. A magyar-magyar testvérharcnak nincs helye a román többséggel szemben. Az is áttörés, hogy az RMDSZ jelezte, tárgyalni fog az MPP-vel” – ismertette a párt új marosvásárhelyi székházában Biró Zsolt. Hozzátette, jövő év elején tárgyalni fognak az európai parlamenti választásokról, valamint az autonómiáról is. „Az RMDSZ egyelőre tulipános listát képzel el, mi pedig a nemzeti válogatott felállítását szorgalmazzuk. Nekünk vannak politikusaink, szakembereink, akiket ebbe a válogatottba kezdőemberként tudunk küldeni. A válogatottat mindenki sajátjának kell érezze, aki pedig elfáradt, azt cserélni kell” – magyarázta az MPP elnöke.
Új helyen az állampolgársági iroda
Új székhelyre költözött az MPP állampolgársági irodája. Az eddigi Iskola (Aurel Filimon) utcai épület helyett immár a Honvéd (Liviu Rebreanu) utca 1. szám alatt, a főtér felől, a Nicolae Bălcescu-szobor háta mögötti bejáraton várják az ügyfeleket hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között. A magyar állampolgárságért folyamodók mellett várják a magyarországi választásokra regisztrálni óhajtókat. Az iroda egyébként december 24 és 26 között, továbbá 31-én, valamint január elsején és másodikán zárva tart.
MPP-PRESS

admin
 

>