Nyilatkozat

Nyilatkozat
A teljes jogegyenlőség a kölcsönös tisztelet alapja!

December elseje Románia nemzeti ünnepe. Román állampolgárként, a romániai magyar közösség tagjaiként elfogadva, hogy ez a nap román honfitársaink számára ünnep, fontosnak tartjuk leszögezni, hogy Számunkra december elseje egészen mást jelent. December elseje az erdélyi magyarok emlékezetében a nemzettől való elszakadás keserű emlékét hordozza, egy olyan nap, amely ma is csupán a be nem tartott ígéretekre emlékeztet. Kérjük román honfitársainkat, fogadják el azt az alapigazságot, hogy a történelmében gyakran előfordul: az, ami az egyik nemzet számára ünnep, a másik nemzet számára gyász.
Az együttélés megköveteli az egymás iránti tiszteletet! A tisztelet alapfeltétele viszont a hátrányos megkülönböztetés megszüntetése, a teljes jogegyenlőség biztosítása. A Magyar Polgári Párt elöljárói ismételten felhívjuk Románia vezető politikusainak, Traian Basescu köztársasági elnök, Románia Kormány, személyesen Victor Ponta miniszterelnök figyelmét a Gyulafehérvári Nagy Nemzetgyűlés Határozatára, amelyben teljes nemzeti szabadságot és önrendelkezést hirdettek az összes együtt élő nép számára. Ennek teljesítése sajnos mai napig várat magára!
Elvárjuk tehát az 1918. december elsején tett ígéretek teljesítését!

Kolozsvár, 2013. november 30.

A Magyar Polgári Párt nevében:
Biró Zsolt
elnök
Van szerencsénk közölni, hogy Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi szervezete által meghirdetett Elég a mesékből! című fotópályázat nyertese Miklós Tünde zetelakáról, a Fekete lyuk alkotásával. A nyertes fotó gazdájának 100 lej honoráriummal kedveskedünk az ünnepek alkalmából.

MPP- Mikulásgyár

,,Kedves Mindenki!

Kérlek, nézzetek körül, és gyűjtsétek össze a megunt, vagy túlszaporodott plüss-játékokat; olyanokat, amit fel tudnátok ajánlani szegény, vagy nagycsaládosok gyerekeinek. Egy hónap sincs hátra karácsonyig. Lehet, hogy Nálad már árválkodik, de egy-egy kisgyermeknek biztosan szebbé teszi majd a karácsonyát a megunt plüss-játék. Nagy örömet szereztek majd vele Karácsonyra, ha behozzátok a Magyar Polgári Párt székházába –Kossuth Lajos utca 20 szám-december 20-ig, mi majd gondoskodunk arról, hogy jó kezekbe jusson. Szeretettel várjuk jelentkezéseteket és előre is köszönjük. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek.
Fekete lyuk

MPP-PRESS

  • admin
  • 2013. december 15. vasárnap
  • MPP
admin
 

>