1

Pityókafesztivál

2013. augusztus 3, Csíkszereda

Csíkszereda Város Önkormányzatának támogatásával, a Városnapok keretén belül, 2013 augusztus 3.-án,  immár sokadszorra megrendezték a Pityókafesztivált is.
A Magyar Polgári Párt Csíkszeredai Szervezete idén is benevezett erre a főzőversenyre, ahol csak pityókából készült étkekkel lehetett versenybe szállni.
Már reggel 9 órakor elfoglaltuk a sátrunkat, és a fiúk rögtön elkezdték a tűzgyújtó hasogatását, hogy mielőbb ropoghasson a tűz a bográcsunk alatt.
Javában szólt már a muzsika, vidám, hangulatgerjesztő nótákkal tették forróbbá az amúgyis már emelkedő hangulatot. Ráduly Róbert Kálmán, a város polgármestere ünnepi köszöntővel üdvözölte a versenyre benevezőket, és kezdődött a verseny.
Csapatunk a résztvétel, a csapatmunka, a közös tevékenység öröméért nevezett be. Úgy gondoltuk, minden közös program csapatépítő, és hasznunkra válik, nem csak azért, mert együtt főzünk, hanem mert halogatott kérdések megvitatása is terítékre kerül, de ezen kívül rengeteg ember véleményét meghallgathatjuk, tanulhatunk tőlük, és mi is megoszthatjuk másokkal a véleményünket.
Örömmel üdvözöltük sátrunknál Budakeszi polgármesterét, Dr.Győri Ottilia asszonyt, aki testvérvárosunk igazgatási feladatai közepette is időt szakított arra, hogy velünk együtt ünnepeljen 2013 nyarán.
A rendezvény helyszínén, a csíkszeredai Központi Parkban, nem csak felnőtteknek tetsző programokat láthattunk-hallhattunk. Gyönyörködhettünk a fotokiállítás képeiben, a gyerekek pólót festettek, egyéni kívánság szerint. Volt ott palacsinta sütés, fagyi, és Hencidától-Boncidáig folyt a sok jó nedű. Nem csak a gyerekek, a felnőttek is élvezettel hallgatták a Mesehetes koncertet.
Kellemes meglepetés, hogy a Kárpátok Őre csoport is benevezett a pityókafesztiválra, hiszen ezzel a névvel nem rég avattunk szobrot Csíkcsomortánban. Melegség töltötte be a szívünket, hogy az az esemény nem csak egy szoboravatás volt, él az eszme!
A csíkszeredai Szociális Konyha is főzött! Adományokból. Az adományozók a piaci árusok köreiből kerültek ki, és a Konyhások újra bebizonyították, hogy aki akar, az tud is segíteni a rászorulókon.
Ezúton is köszönetet mondunk minden támogatónknak! Találkozunk jövőre is!
Magyar Polgári Párt Csíkszeredai Szervezete.
 
pityoka
 

MPP-PRESS

admin
 

  • drusza szerint:

    Meghalt Bessenyei István, Isten nyugtassa békében.

  • >