Zavaros egybeolvadás

http://www.erdely.tv/hirek/zavaros-egybeolvadas

Élesen bírálja a Magyar Polgári Párt vezetősége az Erdélyi Magyar Néppárt fúziós törekvéseit. Az MPP elnöke, Bíró Zsolt arra kéri a Néppárt vezetőit, hagyjanak fel a közvélemény manipulálásával.
Annak ellenére, hogy a Magyar Polgári Párt elnöke folyamatosan kikosarazza, Toró T. Tibor nem mond le fúziós törekvéseiről. Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke Híradónknak elmondta a Magyar Polgári Párt helyi vezetőivel azért folytatnak fúziós tárgyalásokat, mert a magyar közösség nagy része együttműködést és közös cselekvést vár az erdélyi magyar politikai szereplőktől.
Toró T. Tibor elnök, EMNP
„Számos jelzést kapunk főleg a székelyföldi helyi szervezeteinktől, hogy igény lenne egy közeledésre a két párt között. Közös az értékrend, közösek a gyökerek. Ami most jelenleg éppen akadálya ennek a szorosabbra fűzésének a két párt viszonyának az az MPP-nek az elnöke és esetleg néhányan az elnökségben”.
A Kovászna megyei MPP elnöke, Kulcsár Terza József szerint a fúziós ajánlattal a Néppárt vezetősége mindössze ártani kíván az MPP-nek.

Kulcsát Terza József
elnök, Kovászna megyei MPP
„Az a párt, amelyik szétverte a jobboldalt az most össze szeretné valahogy tenni. Én ezt nem látom jó szemmel. Az nem igaz, hogy a székelyföldi vezetők a Magyar Polgári Párttól fúzió-pártiak. A Néppárt mindig azon dolgozott, hogy romboljon a Polgári Párt részén, területén”.

A Magyar Polgári Párt elnöke, Bíró Zsolt a szervezeti önállóság megőrzéséről szóló kongresszusi határozatra hivatkozva kizártnak tartja a két párt fúziójának a lehetőségét.
Bíró Zsolt
elnök, MPP
„Teljes mértékben érthetetlen, hogy miért akarnak visszajönni. Nyitva áll a kapunk, ki kell tölteni a belépési nyilatkozatot, bent vannak a Magyar Polgári Pártban, megvalósult a fúzió. Természetesen, majd az etikai bizottság meg kell vizsgálja azoknak az esetét, akik úgymond dirrel-durral, a pártnak hátat fordítva, a párt érdekeivel ellentétesen cselekedve mentek el. Ha ezt értik a fúzió alatt, akkor tudunk tárgyalni, ha nem, akkor nincs miről beszélni”.

A két párt hasonló teljesítményt ért el a tavalyi önkormányzati választásokon: jelenleg a Polgári Pártnak 7, a Néppártnak 2 polgármestere van. Bíró Zsolt szerint az MPP továbbra is kitart szervezeti önállósága és a politikai plu¬ralizmus mellett.

SZERKESZTŐ: Farkas István, Vas-Gál Lóránt
OPERATŐR: Bartha Zoltán

MPP-PRESS

admin
 

>