Gyűlnek az aláírások

Gyűlnek az aláírások a Székely Szabadság Napja alkalmából, március 10.-én, Marosvásárhelyen elfogadott, Románia Kormányához címzett petíció támogatására.
A Magyar Polgári Párt által kezdeményezett papír alapú aláírásgyűjtés nagy sikert aratott Marosszéken, ahol Nyárádszereda főterén felállított sátornál alig egy óra alatt mintegy 100-an látták el kézjegyükkel a dokumentumot. A párt marosvásárhelyi irodájába is folyamatosan érkeznek az aláírók. (Marosvásárhelyen az Iskola utca 28. szám alatt naponta 9 és 17 óra között várják az érdeklődőket). A marosszéki házi versenyben egyelőre Székelykakasd vezet, innen közel 300 aláírás érkezett, de folyamatosan gyűjtik a szignókat a megye többi településén is.
Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatót Kulcsár-Terza József.
Az MPP Kovászna megyei elnöke szintén beszámolt az aláírásgyűjtésről. Elmondta: az MPP önkéntesei több száz aláírást gyűjtöttek eddig a petíció támogatására. Háromszéken ezúttal is közösen léptek egyházak, civilek emelte ki Kulcsár, aki megköszönte mindenkinek, aki csatlakozott az MPP felhívásához, hozzátéve, hogy terveik szerint a hét végén sorra kerülő Állandó Bizottsági ülés alkalmával adnák át az eddig összegyűjtött aláírásokat a Székely Nemzeti Tanács vezetőinek.
MPP – RMDSZ találkozó Kovászna megyében
Kulcsár-Terza József a sajtótájékoztatón beszámolt az RMDSZ megyei elnökével folytatott megbeszélésről is. A Magyar Polgári Párt következetes a vállalt felelős ellenzéki szerepéhez, és mint ilyen a nemzeti kérdésekben fontosnak tartja az egyeztetést. Ennek jegyében a marosvásárhelyi autonómiatüntetés tanulságai illetve a régióátszervezés kérdésköre szerepelt a megbeszélések napirendjén. Tamás Sándor megerősítette, az RMDSZ önálló székelyföldi régióban gondolkodik, az MPP Kovászna megyei elnöke hozzátette, hogy pártja elképzelése szerint ezt a régiót közigazgatási hatáskörrel is fel kell ruházni. Az autonómiatüntetés kapcsán elhangzott: az ilyen eseményeket nem árnyékolhatja be a pártpolitika, ezért a jövőben a két alakulat a közös szervezés, közös cselekvés elvét próbálja követi, mert „nem illik egyeztetés nélkül Autonómia évet hirdetni, ha az autonómia mindannyiunk közös ügye”. Az MPP szerint a tüntetés nem az egyedüli eszköz, de fontos, hogy az akciók folytatódjanak. 
Ülésezett Hargita megye tanácsa
Mozgó fogászati rendelő gyerekeknek. Thamó Csaba frakcióvezető javaslatára a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat mintájára egy mozgó fogászati rendelő felállításáról döntöttek, amely a megye szintjén mérné fel a gyerekek egészségi állapotát. A megelőzés egészségünk megőrzésének alapfeltétele, fejtette ki Thamó Csaba, hozzátéve: a rendszer keretében ugyanakkor lehetőséget biztosítanának a szociálisan rászoruló gyerekek kezelésére is.
A nagytőke letelepítése ne menjen a kis és közepes vállalkozások rovására, hiszen ezek biztosítják a legstabilabb munkahelyeket érvelt Csillag Péter, az MPP gyimesközéploki megyei tanácsosa, aki szerint olyan feltételeket kell támasztani, ami vonzó a befektetők számára, de nem sodorja veszélybe a már létező cégeket, munkahelyeket.
Marosvásárhely, 2013. április 4.
MPP Sajtóiroda

admin
 

>