Kövér László házelnökkel, az alakulat tiszteletbeli elnökével találkozott a Magyar Polgári Párt küldöttsége

A KMKF ülést követően az MPP küldöttsége dr. Kövér Lászlóval, a Magyar Országgyűlés elnökével folytatott megbeszélést. Biró Zsolt pártelnököt Kulcsár-Terza József Kovászna megyei elnök és Salamon Zoltán Hargita megyei elnök kísérték el budapesti látogatásán.
A Magyar Polgári Párt elnöke elsősorban az erdélyi illetve romániai belpolitika aktuális helyzetéről tájékoztatta a párt tiszteletbeli elnökét, de kitért azokra a nehézségekre, csapdákra is melyekkel az MPP elnökeként a napi munka során szembesül. A felek egyetértettek abban, hogy a jelenlegi kihívások közepette a magyar szervezetek összehangolt cselekvésére van szükség, különösen a régióátszervezés kapcsán körvonalazódó román elképzelések ellensúlyozására. A Magyar Polgári Párt kitart a programjában lefektetett régiós stratégia mellett, és csakis olyan változatot tart elfogadhatónak, melynek keretei közt nem sérülnek a magyarság érdekei. Eszközeink korlátozottak, ezért maximálisan ki kell használni az uniós jogszabályok nyújtotta lehetőségeket és folyamatosan emlékeztetni Romániát vállalt kötelezettségeire. Mi ezt tesszük, ezt várjuk el a parlamenti frakcióval rendelkező RMDSZ-től is és ez irány lobbi tevékenységet kérünk Magyarországtól is – fogalmazta meg Biró Zsolt.
Az MPP ugyan „csupán” önkormányzati képviselőkkel van jelen a politikai palettán, de éppen az önkormányzatok lehetnek a leendő autonóm Székelyföld megalapozói, ezért is fontos, hogy két olyan szakértő kísért el a plenáris ülésre az MPP elnökét, akik megyei elnökök és egyben képviselők is a Hargita illetve Kovászna megyei testületekben. Salamon Zoltán és Kulcsár-Terza József a megyei önkormányzati munka során tapasztaltakról tájékoztatták a párt tiszteletbeli elnökét.
Dr. Kövér László tisztleletbeli elnök örömét fejezte ki, hogy a romániai választási csatározások közepette az MPP talpon tudott maradni, az ellendrukkerek és az ellenünk kampányolók viselkedése pedig éppen a párt létjogosultságát bizonyítja. A találkozó végén Biró Zsolt pártelnök megköszönte Kövér Lászlónak a bizalmat és a támogatást.

Marosvásárhely, 2013. Február 18.
– Sajtóiroda –
A nemzetstratégia kialakításában felül kell emelkedni a személyes sérelmeken!
Válasz Márton Árpád képviselőúrnak

Márton Árpád képviselő úrnak, inkább az elmúlt két évtized alatt az erdélyi magyarság körében tapasztalt népességfogyás tényével kellene elszámolnia, mintsem személyes frusztrációit úgy levezetnie, hogy közben a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökének tulajdonít el nem hangzott kijelentéseket. A KMKF ülésén jelenlévő MPP képviselők megdöbbenéssel olvassuk képviselő úr nyilatkozatát, és sajnálattal állapítjuk meg, hogy az ott elhangzottak befogadása nehézséget okozott képviselő úr számára. Az RMDSZ háromszéki képviselője jobban tette volna, ha nem vonul ki tüntetőleg a teremből, akkor esetleg megértette volna, hogy mi is az ismertetett stratégia lényege, talán még azt is belátta volna, hogy a replika fölösleges. Így viszont a „nem láttam, nem hallottam, de reagáltam” esete hitelteleníti saját nyilatkozatát. Magunk részéről meggyőződéssel valljuk, hogy a Kárpát-medencei magyarság legértékesebb erőforrását – megelőzve minden természeti és gazdasági erőforrást – a humánvagyon képezi, értjük ez alatt a magyar anyanyelvet beszélő, magyar kultúrkörhöz tartozó emberek közösségét. A következő évtizedek óriási kihívása éppen e humánerőforrás megóvása, jó esetben gyarapítása, ezt szeretné szolgálni a Nemzetstratégiai Kutatóintézet megalapítása, munkája. A székelyföldi szórványkollégiumok kapcsán felvetett „gyöngyhalászat” pedig éppen a magyarság számára mentene meg olyan tehetségeket, amelyek román többségi környezetben menthetetlenül válnának az asszimiláció áldozataivá. Olyan nehéz ezt megérteni képviselő úr?

Marosvásárhely, 2013. február 19.

Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke
Kulcsár-Terza József, a Kovászna megyei szervezet elnöke
Salamon Zoltán, a Hargita megyei szervezet elnöke

MPP-PRESS

admin
 

>