Mozgósításra szólít a háromszéki MPP

A Marosvásárhelyre március 10-re tervezett autonómiatüntetést tekintik valóban jelzésértékűnek a háromszéki MPP vezetői, ezért arra kérik az összes politikai és civil alakulatot, a történelmi egyházakat, hogy minél hatékonyabban mozgósítsanak.

Kulcsár Terza József, a polgári alakulat megyei elnöke rámutatott, hogy az autonómia követelését nemcsak a kampány alatt kell elővenni, hanem minden lehetséges alkalomkor fel kell lépni, így március 10-én is. A fellépés alatt ugyanakkor nem csak egyszerű megjelenést kell értenie a politikai alakulatoknak, hanem a mozgósítást is magukra kell vállalniuk – magyarázta az elnök, hozzátéve, hogy hatalmas szerepe hárul a történelmi magyar egyházakra ebben a kérdésben.

Kulcsár Terza kiemelte, a marosvásárhelyi megmozdulás esetében életbevágóan fontos, hogy minél nagyobb számban vegyen részt a magyarság, hiszen így bizonyítani lehet a világ előtt, hogy mit akar a közösség, és az autonómia nem csak kampányszlogen.

A háromszéki politikus a székely zászló körül kialakult konfliktusra reflektálva úgy vélte, ez csak ürügy arra, hogy eltereljék a súlyos problémákról a figyelmet. Kulcsár Terza ugyanakkor üdvözölte Tamás Sándor, a háromszéki RMDSZ elnökének eddigi tetteit a szimbólumok védelme ügyében, de úgy véli ez nem elegendő, markánsabb üzenetet kell megfogalmazni a székelység igényeit illetően. Erre egy több mint megfelelő alkalom az autonómiatüntetés.
Székelyhon

Tüntetésre készül az MPP

A Magyar Polgári Párt csatlakozik a március 10-i marosvásárhelyi tüntetéshez, részt vállalnak a szervezésben és mozgósítás­ban egyaránt – nyilatkozta Kulcsár-Terza József megyei pártelnök. Jakubinyi György érsek szavait idézte: „Legyen egység, amiben szükséges, és legyen szabadság, amiben lehetséges.” Az MPP háromszéki elnöke szerint eljött az egység ideje, és március 10-én, a székely vértanúk napján szervezett autonómia-nagygyűlésen mindenkinek ott kellene lennie, minden pártnak, szervezetnek, a történelmi magyar egyházaknak mozgósítaniuk kellene, mert ez „nem pártpolitikai kérdés, hanem nemzetpolitikai ügy”.
Kulcsár-Terza József meg­látása szerint a mostani zászlós botrány is csak ürügy, ilyen formában próbálnak megfélemlíteni bennünket, de „a félelmet le kell győzni”. Elmondta: beszélt Tamás Sándorral, az RMDSZ háromszéki elnökével, aki meg­ígérte, nemcsak szavak szintjén támogatják a megmozdulást, de részt vesznek a moz­gó­sításban is.
Háromszék

MPP-PRESS

admin
 

>