MPP: nemtörődömség szimbólumaink használatának elmulasztása

Az MPP háromszéki vezetői szerint elítélendő azon elöljárók hozzáállása a székely szimbólumokhoz, akik a magyar politikai alakulatok és civil szervezetek felkérése ellenére évek óta nem hajlandók kitűzni a lobogót a polgármesteri hivatalok homlokzatára.

Sajnálatos tény, hogy közel tíz év telt el azóta, hogy a Székely Nemzeti Tanács szimbólumaink minél szélesebb körben történő terjesztését kezdeményezte, és jelenleg is sok elöljáró – politikai színezettől függetlenül – nem él a lehetőséggel, hogy legalább az önkormányzat épületére kifüggessze a székely lobogót – jelentette ki szerdán Bálint József, a Magyar Polgári Párt sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke. A politikus újságírói kérdésre reagálva tette megállapítását, magyarázatot próbálva adni arra a tényre, hogy a kezdeményezés óta eltelt időszakban Háromszéken összesen tíz városi és községi hivatalra került ki a székely zászló. Bálint szerint nemtörődömségről, hanyagságról, illetve a nemzeti hovatartozás fel nem vállalásáról tett és tesz tanúságot minden olyan polgármester, aki eddig nem élt ezzel a lehetőséggel. Ide sorolhatók az MPP egyes elöljárói is, akik annak ellenére, hogy a Székely Nagygyűlésen fogadalmat tettek ez irányba, végül mégsem tették meg a lépést.

Az alakulat sepsiszentgyörgyi vezetője szerint ennek a gesztusnak igen komoly eredménye lehetne középtávon, azaz ha minél több hivatal homlokzatán megjelenne a székely lobogó, akkor világossá válhatna, hogy a közakarat kifejezéséről van szó, és az ellenállás is csökkenne. Utóbbi ugyanis továbbra is igen erős, mostanra már csak román oldalról, ami igencsak lényeges, hiszen a közelmúltban többek között az RMDSZ háza tájékáról is komoly ellenállást tapasztaltak. Bálint ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az elmúlt hónapokban a szövetség elöljáróitól tapasztalt radikalizálódás nem csak átmeneti, és nem múlik el, amint újból a kormányzati „konchoz” kerül az RMDSZ.

Végül az elnök hozzátette, hogy alakulata továbbra is feltétel nélkül támogat minden, a székely szimbólumok védelmében indított kezdeményezést.
Székelyhon

Polgári délután

Harmadik alkalommal tart Polgári délutánt az MPP. Február 7-én, csütörtök délután hat órától várják a párt tagjait, támogatóit zsíros kenyeres, teás, forralt boros beszélgetésre a sepsiszentgyörgyi Martinovics utcai székházba.
Bálint József, a polgáriak városi szervezetének elnöke elmondta: a találkozón alkalom nyílik megbeszélni az elmúlt év történéseit, az önkormányzati választásokat követő tisztújítás utáni eseményeket, sort kerítenek beszámolókra, véleménynyilvánításra, de elemzésekre is, napirendre kerülnek a parlamenti választások utáni véleménykülönbségek, szó lesz a vitákat kiváltó gyimesközéploki és szovátai találkozókról és a párt jelenlegi helyzetéről is. A Polgári délutánon nem lesznek jelen a párt felső vezetői, őket egy másik alkalomra várják majd Sepsiszentgyörgyre.
Háromszék

SZU04[01]MPP-PRESS

  • admin
  • 2013. január 31. csütörtök
  • MPP
admin
 

>