Közlemény

A bocsánatkérés nemes gesztus, mint ilyen értékelendő, de a Magyar Szocialista Párt olyan mélyre ásta magát, hogy nemzetpolitika iránti elkötelezettsége csak akkor tekinthető hitelesnek, ha azokat tettekkel igazolják. Sajnálattal állapítjuk meg, hogy ezek a tettek eddig elmaradtak, és a magyar szocialisták, illetve a teljes magyarországi baloldal részéről csupán retorikai fogásként hallani időről időre egy-egy hangzatos nyilatkozatot. Mindaddig, míg az MSZP politikusai párérdekektől vezérelve minden nemzetközi fórumon lázas igyekezettel saját hazájuk lejáratásán mesterkednek, addig félő, hogy a Kolozsváron bemutatott baloldali nemzetstratégia sem több mint kétségbeesett szavazatszerző próbálkozás.
Ami a bemutatott nemzetstratégiát illeti, annak tartalmát csak üdvözölni lehet, de álságos ma ezeket újra felsorolni, amikor minden egyes programpont nemcsak, hogy megtalálható a jelenlegi magyar kormánypárt programjában, hanem 2010 óta konkrét lépések is történtek ezek életbeültetése terén.
Mesterházi Attila kolozsvári látogatásával ugyanakkor önkéntelenül is lerántotta a leplet az RMDSZ képmutató, kettős mércét alkalmazó politizálásáról. Emlékeztetünk, hogy míg az RMDSZ folyamatosan kifogásokat fogalmaz meg a magyarországi jobboldali politikusok erdélyi látogatásai kapcsán, addig szemlátomást abban semmi kivetnivalót nem találnak, ha a saját elvbarátaik jönnek, legyen szó Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter, Kuncze Gábor, vagy éppen Mesterházy Attila látogatásáról.

MPP Sajtóiroda
Marosvásárhely, 2013. január 17.

MPP-PRESS

admin
 

>