Szigorítják a pártfegyelmet az MPP-ben

Évértékelő regionális találkozót tartott a Magyar Polgári Párt székelyföldi tagozata Gyimesközéplokon. Elsősorban Hargita megyei önkormányzati tisztségviselők, illetve helyi szervezetek vezetői voltak jelen, ők voltak a kezdeményezői ennek a találkozónak. Ilyen találkozókat tartottunk már megválasztásom óta Tusnádfürdőn, Gyergyószentmiklóson, Bánffyhunyadon. Ez is bizonyítja, hogy a munka elkezdődött az MPP-ben – nyilatkozta tegnap sajtótájékoztatón Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke.
A találkozóra meghívták a párt háromszéki és Maros megyei szervezeteit is. A jelenlevők egyetértettek abban, hogy erősíteni kell a pártfegyelmet, amit az elnök megszívlelendő feladatnak tekint. Elsősorban tisztújításokat tartanak és újraszervezik például a sepsiszentgyörgyi szervezetet, ahol az előző mandátum idején kilenc tanácsosuk volt, júniusban pedig csupán egy jutott be a helyi tanácsba, vagy Kézdivásárhelyen, ahol elveszítették a választásokat, és jelenleg is sok elégedetlenség fogalmazódik meg különösen a kézdivásárhelyi városi szervezettel szemben. Hasonlóképpen meg kell újítani a marosvásárhelyi, illetve a Maros megyei szervezetet is, mondta az elnök. Ezenkívül célként tűzték ki, hogy minden olyan településen, ahol eddig nem volt jelen az MPP, szervezetet kell alakítaniuk.
A pártelnök szerint az MPP a jobboldali alternatívát jelenti az erdélyi magyar politikai életben, és tartják magukat ahhoz a kongresszusi határozathoz, amely értelmében meg kell őrizni a párt identitását, így nem szolgáltathatják ki semmiféle koalíciónak vagy fúziónak. Úgy kell megtalálni az együttműködés lehetőségét, hogy a párt identitása ne sérüljön.
Bíró Zsolt szerint a Magyar Polgári Párt négy évvel ezelőtt az RMDSZ ellenében, az RMDSZ alternatívájaként jött létre, ezt a politikát folytatja, és nyitott arra, hogy bárkit, aki ebben az irányban képzeli el a politikai cselekvést, „magába öleljen”, de ez nem jelenti azt, hogy az MPP feladja az elveit és az identitását. – Nem akarok közhelyeket mondani, de a romániai magyar társadalom lelkiismerete akarunk lenni a továbbiakban is – mondta.
Beszélt az időközi választásokról is, amelyeken a Magyar Polgári Párt is indulni kíván. Mint mondta, egész politikájuk erről szól: a helyi választások a versenyt szorgalmazzák, a parlamenti választások esetében az egyetlen járható útnak az összefogást tekintik. Ilyen kontextusban szerencsésnek tartanák, ha a székelyföldi régiókban lezajló időközi önkormányzati választásokon az MPP megméretkezne, de ezt a helyi szervezetek döntik el. A Hargita megyei Szentábrahámról és Kovászna városáról van szó.
MPP-PRESS

admin
 

>