Tizenkét Maros megyei települést látogatott meg dr. Kövér László a Fidesz választmányi elnöke

Tizenkét Maros megyei települést látogatott meg dr. Kövér László a Fidesz választmányi elnöke, aki a Magyar Polgári Párt meghívására vesz részt az alakulat kampányrendezvényein.
Kövér László a Magyar Parlament elnöke a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az anyaországi magyarok üdvözletét tolmácsolta az erdélyi, székelyföldi nemzettársak felé és tizenegy településen az összetartozást szimbolizáló fenyőfát ültetett.
Kövér László mintegy 50 Maros, Hargita és Kovászna megyei települést látogat meg négy napos ittléte alatt, hogy a Magyar Polgári Párt tiszteletbeli elnökeként segítse annak kampányát. Kövér László, akárcsak MPP-s vendéglátói hangsúlyozták, hogy magánemberként oda utazik az unió határain belül, ahova akar és pártpolitikusként annak a pártnak a rendezvényein vesz részt, amelyik a szívéhez közel áll. (A házelnök látogatása kapcsán a Fidesz – KDNP brüsszeli képviselői közleményben foglaltak állást, amiben ugyanezt erősítik meg. Európában, az európai politikai családokon belül bevett szokás, hogy egymást erősítik a különböző országokban tevékenykedő, de azonos értékrendet valló pártok – áll a közleményben.)
A repülőtéren Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt Maros megyei tanácselnök-jelöltje és a párt megyei vezetői fogadták házelnök urat, majd rögtönzött sajtótájékoztató keretében Kövér László kijelentette: nincsen jogi akadálya Romániába való beutazásának, így meg sem fordult a fejébe, hogy ne jöjjön. „Mindig szívesen jövök, ha erdélyi, székelyföldi barátaim hívnak, a Magyar Polgári Párt tiszteletbeli elnökekeként pedig itt a helyem” – fogalmazott Kövér László.
Ákosfalván, Backamadarason, Nyárádgálfalván, Nyárádszeredában, Jobbágytelkén, Nyárádremetén, Szovátán, Kenden, Segesváron, Jedden, Kerelőszentpálon és Marosvásárhelyen a Magyar Polgári Párt polgármesterjelöltjeivel találkozott dr. Kövér László.
A tiszteletbeli elnök minden településen arra kérte a jelenlévőket, hogy a polgári értékrend, az erkölcsös politika mellett elkötelezett jelölteket támogassák. Olyan vezetőket válasszanak, akik nem a magyarságból akarnak megélni, hanem a magyarságért tevékenykednek.
Biró Zsolt, megyei tanácselnök-jelölt szintén az erkölcsi normák betartására hívta fel a figyelmet. „Felháborító, hogy miközben azt hirdetik, hogy szavukat betartották, hazugságoktól hemzsegő füzetben olyan megvalósításokról írnak, ami köszönő viszonyban sincs az igazsággal” mondta Biró Zsolt. A transzparencia jegyében átlátható megyevezetést ígért, a közpénzek felelősségteljes elköltése mellett a fejlesztési prioritások újragondolása a legfontosabb. Koncepcióváltásra, egyáltalán koncepcióra van szükség a sodródó és rögtönzött kapkodás helyett. Az MPP egy három megyére (Maros, Hargita és Kovászna) érvényes összehangolt fejlesztési terv életbeültetését szeretné megvalósítani. Ehhez jelen kell lennünk a megyei tanácsban – mondta Biró Zsolt, aki egy sporthasonlattal élve kérte, hogy adjanak lehetőséget a Polgári Párt jelöltjeinek a bizonyításra. „Cseréljék be a kispadról az új játékosokat, mert a húsz éve pályán lévők elfáradtak, erőtlenek, sőt az is kiderült róluk, hogy sokan a meccset is eladták” – utalt a korrupcióra Biró Zsolt megyei tanácselnök-jelölt.
Este Kövér László a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi kampányzáróján mondott beszédet, bíztatott mindenkit, hogy szavazzanak bizalmat az MPP jelöltjeinek, adjanak esélyt egy új csapatnak, hiszen ez egyben lehetőség az eddigi szürkeségből való felemelkedésre.

MPP-PRESS

admin
 

>