„Frunda gátolja a fiatal generáció érvényesülését”

Dr. ifj. Benedek István nyilatkozatban reagált Frunda György pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott – Benedek az MPP tanácsosi listán való indulására vonatkozó vádjaira.
 „Enyhén szólva furcsállom a szenátor úr kijelentését. Emlékeztetném, hogy az RMDSZ nem politikai, hanem etnikai szervezetként van bejegyezve, s ekként is indult az eddigi választásokon. Tudomásom szerint egy más politikai párt jelöltjeként való indulásom nem ütközik semmiféle törvénybe, legfennebb az RMDSZ valamilyen belső szabályzatába. Jómagam megalakulásának pillanatától aktív támogatója voltam a szervezetnek, s a szenátor úr a 2008-as parlamenti választási sikeréhez is jelentősen hozzájárultam. Érthetetlen számomra, hogy a szenátor úr, tapasztalt politikusként, európai tapasztalatokkal a háta mögött, miért gátolja a fiatal generáció – amelyhez tartozónak vallom magam is, de például Vass Leventét is – érvényesülését. Ez az oka annak, hogy sokan elfordultak az RMDSZ-től, emiatt kellene aggódnia Frundának, s nem miattam.”
Központ.ro
Bírálnak a polgáriak
Tegnapi sajtótájékoztatójukon a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi vezetői bírálták az RMDSZ-t, mert „az elmúlt huszonkét évben semmilyen eredményt nem voltak képesek felmutatni”. A polgáriak elsősorban a megye gazdaságának fellendítésével foglalkoznának, hiszen enélkül a fiatalok nem fognak tudni megélni szülőföldjükön.
– Az állomás irányából a város fele tartva azt olvastam egy óriásplakáton, hogy Sepsiszentgyörgy a jövő városa. Elakadt a lélegzetem, és fel is tettem magamban a kérdést, hogy kinek is lesz a jövő városa a megyeszékhely – fejtegette Kulcsár-Terza József, az MPP megyei elnöke. Véleménye szerint a jelenről kellene gondoskodni, hiszen ha az nincs, akkor jövő sincs. Kulcsár-Terza kijelentette: „hál’ istennek az RMDSZ kiesett a kormányból, hiszen huszonkét év alatt az az eredmény, hogy nincs eredmény”. 
– Azokkal a pályázatokkal dicsekednek, amelyeket bárki kivitelezhet, csak dolgozni kell – fogalmazta meg bírálatát az MPP megyei elnöke, megemlítve a Borvíz útja projekt elakadt beruházásait, a kőröspataki magyar összefogást pedig azzal intézte el, hogy „eddig az RMDSZ-nek nem állt érdekében a település magyarságának képviselete”.
Kulcsár kijelentette, ha az MPP hatalomra kerül, befektetőket fog vonzani a megyébe – láthatóan megfeledkezett arról, hogy négy évvel ezelőtt Kézdivásárhely jelenlegi MPP-s polgármestere is ugyanezt ígérte (800 új munkahely!), s aztán semmi se lett belőle. Bálint József, a párt sepsiszentgyörgyi vezetője is úgy véli, gazdasági kimozdulás nélkül nincs jövő a megyeszékhelyen, ezért a munkahelyteremtés a legfontosabb.
Lévai Barna

Az MPP ellen dolgozik az EMNP

Nemcsak a megyevezetés, de úgy tűnik, a települések szintjén sem működik az MPP és EMNP együttműködés. Zabolán az MPP szerint azért futott zátonyra ennek hajója, mert az EMNP nem tartotta be ígéretét.


A két párt helyi képviselete közös listában egyezett meg, illetve abban, hogy titkos szavazással döntik el, melyikük polgármesterjelöltjét támogatják. Az MPP Fejér Leventét, a jelenlegi alpolgármestert indította, aki meg is szerezte a többségi szavazatot, viszont ekkor a néppárt visszalépett, és úgy döntött, külön listát állít össze, polgármesternek pedig a szavazásban alulmaradt Sebestyén Leventét jelöltette. 
Az EMNP orbaiszéki elnöke, Mátyás Szabolcs félreértéssel magyarázta a történteket: ha sikerült volna is megegyezniük, a néppárt nem polgármesterként, hanem alpolgármesterként támogatta volna Fejért. Ennek viszont teljesen ellentmond Szabó Tünde, az EMNT orbaiszéki elnökének akciója, aki érdekes felkéréssel látogatta meg Paizs Attilát, az MPP szörcsei tanácsosát. 
– Szabó Tünde a saját lakásomban keresett fel, ajándékokat hozott, és arra biztatott, induljak az MPP színeiben a polgármesteri székért, mert az EMNP is támogatna – részletezte Paizs. – Sőt, a néppárt színeiben tanácsosi, majd alpolgármesteri helyet is felajánlott. Minden bizonnyal az volt a cél, hogy összeugrasszanak Fejér Leventével. 
Megkeresésünkre Szabó Tünde csak részben cáfolta Paizs állítását, nem tagadta, hogy azzal a szándékkal kereste fel otthonában a szörcsei falufelelőst, hogy átcsábítsa az EMNP-be, de csak mint tanácsost. Az ajándékokat pedig azért vitte, mert a székely szokás megköveteli, hogy vendégségbe ne menjünk üres kézzel.
Nagy Sz. Attila

Gyulakután indítja kampányát Biró Zsolt, a Polgári Koalíció Maros megyei tanácselnök-jelöltje
2012. május 11.-én hivatalosan is elrajtol az önkormányzati választások kampánya. Biró Zsolt, a Polgári Koalíció Maros megyei tanácselnökjelöltje este hét órától a helyi kultúrotthonban megrendezésre kerülő választási fórumon vesz részt. Gyulakuta község az elmúlt négy év során bizonyított. A Kis-Küküllő mentén úgy tudott építkezni, fejlődni a község, hogy a Maros megyei tanács mindvégig ellenségesen kezelte pályázataikat, a költségvetési összegek leosztása alkalmával sorozatosan a lista végére rangsorolták. László Árpád polgármester esete immár nem csak azt bizonyítja, hogy az RMDSZ-en kívül is van élet, hanem azt is, hogy az RMDSZ-en kívül jobb az élet. Biró Zsolt a mai kampánynyitó előtt a következőket mondta: „Üzenetértékű, hogy éppen Gyulakután indítom kampányomat. Gyulakuta népe négy éve bátran szembeszállt a közösségünket sanyargató egypártrendszerrel, és nem bánta meg. Üzenjük Gyulakutáról, hogy 2012.-ben elérkezett az idő, hogy továbblépjünk! Meggyőződésem, hogy a község példáját követni fogják nem csak a Kis-Küküllő menti településeken, de a Nyárád mentén is, egész Marosszéken, Maros megyében mindenütt!”

MPP-PRESS

admin
 

>