Letette listáját a gyergyószentmiklósi MPP

 

Pénteken tette le a választási bizottság asztalára jelöltlistáját a Magyar Polgári Párt gyergyószentmiklósi szervezete. Az MPP teljes listával, 22 tanácsos- és polgármesterjelölttel vesz részt a helyhatósági választáson.Tapasztalattal rendelkező fiatal csapat – így beszélt a jelöltekről Mezei János polgármester, aki újabb négy évig vállalná a városvezetői feladatkört az MPP színeiben. Mint mondta, a későbbiekben kívánják részletesen bemutatni a jelölteket, ám tény, hogy az elkezdett munka folytatását tűzték ki célul. „A személyek listája ez, akik összefogtak a város érdekében, szolgálni akarják Gyergyószentmiklóst, és nem politizálni. Fiatalok, de tapasztalattal rendelkeznek, megvan bennük az akarat, hogy megvalósítsák azokat az álmokat, amikre Gyergyószentmiklós vár” – fogalmazott Mezei János, hangsúlyozva, neki szinte kötelessége volt indulni, hisz nem szabad veszni hagyni a négy év alatt szerzett tapasztalatot, muszáj élni azzal a kapcsolatrendszerrel, amit az elmúlt négy évben kialakított. Bár az MPP jelöltjei felkészültek arra, hogy a vetélytársak negatív kampányt fognak folytatni, úgy döntöttek, a tisztességes versengés szabályai szerint járnak el a választásig hátra lévő időszakban – tudtuk meg a jelöléseket letevő küldöttség tagjaitól. Kémenes László, a szervezet ügyvezető elnöke péntek délután azt is elmondta portálunknak, hogy a választási iroda elnöke átnézte a leadott jelöléseket, és nem jelzett semmiféle rendellenességet a párt helyi szervezete felé.

A benyújtott listák alapján MPP-s polgármesterjelölt Mezei János, tanácsosjelöltek: Nagy Zoltán, Simon Katalin Emese, Vadász Szatmári István, Szőcs László, Kastal László, Czink Attila, Kari Attila, Sándor István, Benedek Árpád László, Sikó Gyula Levente, Ferencz Júlia, Benedek Csaba, Málnási Huba István, György Károly, Kozma Tünde, Kémenes László, Kis Irén, Rákosy Zoltán, Borbély Andor, Pap Dénes és Pál Lóránt.

Az MPP jelöltjeit 
fenyegeti az RMDSZ

Több településen is megfenyegették az MPP jelöltjeit az RMDSZ részéről – tájékoztatta a sajtó képviselőit szerda délután a párt országos alelnöke Kiss István. Marosszentannán különböző ígéretekkel az RMDSZ jelöltlistájára csábították át a jelöltet.

Vajadaszentiványon az RMDSZ-es polgármester hivatalába hívatta az egyik tanár-tanácsosjelöltet, ahol előbb kérdőre vonta, majd megfenyegette, mondván, ha továbbra is ő marad a polgármester, akkor semmi jóra ne számítson a továbbiakban. A fenyegetés ez esetben nem járt eredménnyel, hisz a jelölt megingathatatlan maradt elhatározásában.A legsúlyosabb eset Marosbogáton történt, ahol engedve a Maros megyei tanács RMDSZ-es vezérkara nyomásának, az önkormányzati jelöltlista összes tagjai visszaléptek. Lokodi Edit megyei tanácselnök, illetve helyettese, Szabó Árpád a településen folyó beruházások – öregek háza, illetve útjavítás – finanszírozásának felfüggesztését helyezték kilátásba, ha kitartanak indulási szándékuk mellett. A jelöltek úgy döntöttek, visszavonulnak, mintsem településük lakossága lássa kárát az ügynek.

Központ.ro

Fenyegetésekről számolt be az MPP

Több településen is megfenyegették a Magyar Polgári Párt (MPP) Maros megyei jelöltjeit az RMDSZ-es vezetők – nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján Kiss István, az MPP országos alelnöke. A politikus három esetről számolt be a sajtó képviselőinek, elmondása szerint olyan település is akad, ahol a teljes önkormányzati lista visszalépett a jelöltségből.

„Marosbogáton a fenyegetések miatt az MPP jelöltjeinek egyszerűen nincs bátorságuk megmérettetni magukat a helyhatósági választásokon, így mindannyian visszaléptek. Vajdaszentiványon szintén megfenyegették egyik jelöltünket, ő azonban továbbra is kitart, Marosszentannán pedig az MPP egyik tagját átcsábították az RMDSZ-listára” – magyarázta Kiss István. Hangsúlyozta, készek az igazságszolgáltatáshoz fordulni, ha szükségesnek látják. Szabó Enikő, a helyi MPP elnöke a vajdaszentiványi esettel kapcsolatban elmondta, az elmúlt időszakban nagyon sok, a közösségért tenni akaró fiatal csatlakozott az MPP-hez.

„Az RMDSZ-es polgármester kérdőre vonta az egyik tanár tanácsosjelöltünket, később azzal fenyegette, hogy semmi jóra ne számítson, ha továbbra is ő marad a település polgármestere, az illető azonban nem lépett vissza” – fejtette ki Szabó Enikő. Biró Zsolt megyei tanácselnökjelölt a marossárpataki romák ügyével kapcsolatban úgy nyilatkozott, a településen közel ezer roma nemzetiségű személy él, közülük többen az RMDSZ listáján indultak, most azonban a Romák Pártja színeiben szeretnének részt venni a választásokon, az elöljáró pedig emiatt megfenyegette a vezetőjüket.

Kronika.ro

Közlemény

A Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi önkormányzati képviselői megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy a 2012. április 26.-ra kezdeményezett rendkívüli tanácsülésről – amelyet Nyirő József székely apostol újratemetése kapcsán kezdeményeztek – az RMDSZ frakció testületileg távolmaradt, Bunta Levente polgármester pedig zsebre vágta a tanácsterem kulcsát, meggátolva ezáltal a megjelent tanácsosok, jegyző, illetve a hivatal munkatársainak bejutását a terembe.

Bunta Levente egykori KISZ-titkár nem hazudtolja meg önmagát és zsenge ifjúmunkás korában kialakított értékrendjét. A sajtónyilatkozataival ellentétben, már a Magyar Országgyűlés Hivatalának képviselőivel folytatott zárt ajtós megbeszélésen kinyilvánította abbéli meggyőződését, miszerint Nyirő József “antiszemita” és “nyilas” volt, illetve azt is, hogy akkor lesz Nyirő újratemetés Székelyudvarhelyen, ha pünkösdkor – természetesen véletlenül – nem szedeti fel a Márton Áron tér kockaköveit.

Tanulságos párhuzam, hogy a hírhedt Rajk László – kommunista belügyminiszter, az Államvédelmi Hatóság megalapítója, a koncepciós perek kezdeményezője –, aki vérszomjasan üldözte Nyirő Józsefet, udvarhelyi születésű!

Bunta Levente polgármester az élő bizonyítéka annak, hogy Rajk László szellemi utódai ma is itt élnek közöttünk. Ő viszont nem csizmadiamester, mint Rajk László édesapja, hanem – egészen elképesztő módon – polgármester!

A módszere pedig ugyanaz: megfélemlít, hazudik, koncepciós pereket és sajtóközleményeket gyárt, amelyekben visszaöklendezi negyven év hamis kommunista propagandáját. Ő az, aki még 2004-ben képes volt bíróságon is megtámadni a Nyirő József szobrát is magába foglaló Emlékezés Parkját Székelyudvarhelyen.

Ma újfent kiderült: huszonkét évvel a kommunista rezsim bukása után Rajk László szellemi örököse, és RMDSZ-es elvbarátai még mindig itt ülnek a nyakunkon! Csak a harcmodoruk változott. Manapság már nincs lehetőségük sem deportálni, sem fizikailag megsemmisíteni bennünket, ezért a lelkünket, mindannyiunk lelkét próbálják mérgezni!

Ezért is fontos a Nyirő-újratemetés: be kell bizonyítanunk, hogy nem Rajk, hanem Nyirő népe a többség Székelyudvarhelyen!

A Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi önkormányzati képviselői

Székelyudvarhely, 2012. április 26.

MPP-PRESS

admin
 

>