EMNP-MPP koalíció jött létre Kolozs megyében

 

http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=63017
2012. április 27.

Sikerült megállapodnia pénteken az Erdélyi Magyar Néppártnak (EMNP) és a Magyar Polgári Pártnak (MPP) abban, hogy közös listán indítják jelöltjeiket az önkormányzati választásokon.

A két párt Kolozs megyei szervezetének elnökei, Gergely Balázs, illetve Csép Sándor által pénteken kiadott közös közlemény szerint a megállapodás értelmében Kolozsváron a néppárti polgármester-jelöltet, Gergely Balázst támogatják, és csak a Néppárt állít listát, amelynek második helyére Fodor Alpár, az MPP jelöltje kerül fel.

Kolozs megyében az MPP tanácselnök-jelöltjét, Csép Sándort támogatják. A megyei koalíciós listát Simon Csaba, az MPP jelöltje vezeti, második helyen Szász Péter, a Néppárt jelöltje indul.

Mint írják, a megállapodás alapja, hogy a kolozsvári és a Kolozs megyei magyarság akaratát érvényesítsék a választásokat követően felálló tanácsokban. Mindkét politikai szervezet fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy elkötelezettek a tiszta közélet megteremtése és a népakarat elsődlegessége mellett.

„A régi politika ideje lejárt, annak kell történnie Erdélyben, amit az emberek akarnak, s nem annak, amit a politikusok. Sokan csalódottnak, becsapottnak érzik magukat az elmúlt évek kudarcos politikája miatt, ezért távol maradnak a politikai közélettől. A mi célunk az, hogy visszaadjuk hitüket, újra megszólítsunk minden magyart, és erőinket egyesítsük” – áll a közleményben.

Az aláírók sajnálatosnak tartják, hogy „az eddigi önkormányzati képviseletet kizárólagosan ellátó RMDSZ ezúttal is távol marad az egységtől”, de bíznak benne, hogy a jelölési határidő lejártáig a szövetség „felülvizsgálja az elzárkózó álláspontját, és csatlakozik a magyar koalícióhoz”.

„A jövő az új egységé, amelybe minden magyart, minden kolozsvárit és minden Kolozs megyei választót várunk” – írja közös közleményében Gergely Balázs és Csép Sándor

Megjegyzés

Erre a "megegyezésre" nem volt joga a megyei vezetőségnek, hiszen a küldöttgyűlés erre nem hatalmazta fel. Nem igen érthető mi késztette a Kolozs megyei vezetőket arra, hogy megszegjék a küldöttgyűlés határozatát?!? Az újonnan bejelentett jelölt listát nem hagyta jóvá a polgári küldöttgyűlés!

A Néppártos megyevezetés győzelme a polgári felett totális…

Sajnáljuk, de az olvasóink elhihetik nem ezt akarta a küldöttgyűlés.

Valószínüsíthető, hogy nálunk is vezetőcsere lesz, amiért elnézést kérünk az olvasóinktől ha többé nem jelenne meg az Erdélyi Polgár saját cikke, kommentje, megjegyzése, tisztelettel üdvözöljük az olvasóinkat. Nagyon sajnáljuk! (Erdélyi Polgár)

erdelyipolgar.blogspot.com

admin
 

>