Jelöltek Háromszéken

Székely Újság apr.26.2012

 

Összefogásra való hosszas hiábavaló várakozás után a Magyar Polgári Párt szerdai sajtótájékoztatóján bemutatta települési polgármesterjelöltjeik listáját, amely szerint: Sepsiszentgyörgyön Bálint József alpolgármester, Árkos – Csáki Attila jelenlegi alpolgármester és kertészmérnök, Gidófalva – Barabás Béla 53 éves, református lelkipásztor, Mikóújfalu – Vargha Ferdinánd közgazdász, Dálnok – László Zsolt közgazdász, Málnás –Szotyori Angéla általános asszisztens, Bükszád – Gál Csaba 33 éves, mérnök, Maksa – Gábor Vilmos grafikus, Kézdivásárhely – Rácz Károly jelenlegi polgármester, Kézdiszentkereszt – Rettegi János 40 éves magánvállalkozó, Gelence – Cseh József vállalatvezető menedzser, Lemhény – Pál Vilmos 47 éves, agrártechnikus, Kézdialmás – Kovács Imre jogász, Csernáton – Tóth Tihamér mezőgazdász, Kézdiszentlélek Fekete István 35 éves, vállalkozó, Kovászna – Bándi Imre tanár, Zabola – Fehér Levente jelenlegi alpolgármester, Barátos – Kiss Attila vállalkozó, Kommandó – Kis Sándor szakmunkás, Barót – Nagy István jelenlegi polgármester, Bardóc – Tokos Ernő 30 éves, vállalkozó – teremtenek egészséges konkurenciát az ellenzék számára.

Kulcsár-Terza József az elnökjelölt

Kulcsár-Terza József a Magyar Polgári Párt megyeitanácselnök-jelöltje – jelentették be tegnap az elnökségi döntést. A megyei tanácsba jelöltek végleges listáját még nem hozták nyilvánosságra, csak a három listavezető nevét ismertették: Kulcsár-Terza József, Fekete Károly és Pethő István.

Külön indul az MPP

A Magyar Polgári Párt 21 településen saját polgármesterjelöltet és teljes tanácsi listát állít a júniusi önkormányzati választásokon, hat községben még függőben a polgármester-lévendő személye, máshol a néppáttal egyeztetnek, ha nem sikerül megegyezniük, akkor csak tanácstagjelöltekkel méretkeznek meg.

Lapszemle- Székely Újság

Áder János az elnök címmel a Székely Újság összefoglalót közöl a Schmitt Pál államfő helyére lépő Áder János fideszes európai parlamenti képviselőről. Május másodikán 10 órakor lesz az államfőválasztás a parlamentben. A harmadik oldalon megírjuk, hogy a magyar külügyminisztérium a bolíviai kormánytól és igazságügyi szervektől azt kéri, hogy tartsák be a saját büntetőeljárási törvényük határidőkre vonatkozó szabályait, és haladéktalanul rendelkezzenek Tóásó Előd szabadlábra helyezéséről. Egy nagy ugrás és máris Marosvásárhelyen vagyunk. Itt az RMDSZ vezérkara úgy gondolkodott, hogy Frunda lehet az egyetlen, aki – több magyar induló esetén – biztosíthatja, hogy jelöltje annyi voksot kapjon, amennyi elég ahhoz, hogy az első legyen a magyar vetélytársak közül, de annyit nem, hogy elnyerje a polgármesteri széket. Átsétálunk makfalvára, ahol egyes családokhoz ingyen és bérmentve vezették be a vezetékes ivóvizet közpénzből és ennek további költségeit magára vállalta a tulipános többségű tanács. Akik viszont teljes árat fizettek a vezetékes vízért, azok most panaszkodnak. Befejezéshez közeledik a 123 –as Hargita megyei út felújítása. Az európai uniós támogatással megvalósított munkálatok kapcsán sok gond merült fel a csíkszentsimoni lakosok részéről. Ezt is megtudhatják lapunkból. Az ötödik oldalon bemutatjuk a Magyar Polgári Párt gyergyószentmiklósi és gyulakutai polgármester-jelöltjeit, akikkel rövid interjút készítettünk. Új, nagyobb méretű forgalomirányító táblákat helyeztek ki a Gyergyószentmiklóson áthaladó országútra a Nemzeti Útügy szakemberei, az út-rehabilitációhoz ugyanis az útfelfestés és a táblák cseréje is hozzátartozik. “Kérj bocsánatot az erdőtől!” – ezzel a mottóval hívták faültetésre a székelyföldi terepmotorosokat. Elmondásuk szerint nem lehet úgy terepmotorozni, hogy közben az ember ne legyen hatással az őt körbevevő természetre. Bemutatjuk Bálint Leventét, becenevén Dallas, közel húsz éve foglalkozik lovakkal. A 34 éves lovász kezdetben hobbiból tartotta a jószágokat, később a lókereskedésben is jártas lett. Megírjuk, hogy teljesen felújítják és restaurálják Hargita megyében Udvarhelyszék egyik legszebb építészeti emlékét, a bögözi református templomot. Várhatóan az év végére a templom és környéke visszakapja régi patináját. Nemrég meghívót kaptunk Nyirő József szülőfalujába egy, az író emlékét ápoló konferenciára Megtudtuk, hogy máris készítik a marék zsombori földet a hamvaiban Udvarhelyre hazatérő író sírjára.

Székely Újság, merjünk nagyok lenni!

MPP-PRESS

  • admin
  • 2012. április 26. csütörtök
  • MPP
admin
 

>