Elkészült az MPP Kolozs megyei és kolozsvári jelöltlistája

 

Az MPP Kolozs megyei és kolozsvári szervezete a hét végén megtartotta küldöttjelölő gyűlését – derül ki a szervezet mai sajtóközleményéből. A megyei szervezet tanácselnök-jelöltje Csép Sándor, az MPP Kolozs megyei szervezetének elnöke.

A megyei tanácsosi lista a következő: 1. Simon Csaba – Kolozsvár; 2. Csép Sándor – Kolozsvár; 3. Búzás István – Bánffhunyad; 4. Győri Sándor – Szék, 5. Bárdos Csaba – Tordaszentlászló, 6. Urbán Imola – Kolozsvár, 7. László György – Magyargorbó, 8. Rácz Zoltán – Magyarkapus, 9. Balázs Ferenc – Egeres, 10. Sípos Márton – Szék.

Az MPP kolozsvári szervezetének polgármester-jelöltje Fodor Alpár, a városi tanácsosi lista pedig a következő: 1. Fodor Alpár, 2. Urbán Imola,3. Tarsoly Sándor Gyula, 4. Tokay Rozália, 5. Turean Rozália, 6. Pávai Mária, 7. Gurka Balla Ilona, 8. Bencsics Tünde, 9. Nágel Zoltán, 10. Szász Csaba, 11. Deák István, 12. Keizer Robert. (4)

Kv. Szabadság

Nyirőről tárgyal a városi tanács

Rendkívüli tanácsülést kezdeményezett a székelyudvarhelyi önkormányzati testület MPP-frakciója: a városatyák csütörtökön 12 órától három napirendi pontot tárgyalnak meg. Megalakult a Nyirő József Emlékbizottság, a testület egyelőre 15 taggal működik, azonban minden érdeklődőt szívesen fogadnak köreibe, tudtuk meg Balázs Árpád MPP-s tanácsostól, az emlékbizottság kezdeményezőjétől. „Rengeteg a tennivalónk az újratemetéssel kapcsolatosan, a pünkösdi ünnepi program viszont már sínen van” – tette hozzá Balázs. Az emlékbizottság egyik célkitűzése, hogy a városi könyvtár felvegye Nyirő József nevét, továbbá a székelyudvarhelyi Nyirő-villában egy emlékszoba berendezése, illetve hogy Uz Bence nevet kapjon a város egyik utcája. „A bizottság a frakció elé tárta terveit, azonban az említett három esetben céljaik eléréséhez tanácshatározat is szükséges. Ezért az MPP csütörtökre rendkívüli tanácsülést kezdeményezett” – magyarázta Molnár Miklós, az udvarhelyi MPP elnöke. Egyébként a tájékoztatón arról is szó esett, hogy az eddigi elképzelésekkel ellentétben a Nyirő-villát nem Kós Károly, hanem Toroczkai Wigand Ede építész, iparművész tervezte.

Székelyhon

MPP-PRESS

admin
 

>