Közelednek a helyhatósági választások

Közelednek a helyhatósági választások, azonban Gyergyószentmiklóson eddig csupán egy személy jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a megmérettetésen.

Mezei János az MPP színeiben továbbra is szeretne tisztségben maradni. Arra még nem volt példa a korábbi választásoknál, hogy ennyire közel az eseményhez az RMDSZ ne hozta volna nyilvánosságra a jelöltjét, sőt korábban a demokrácia jegyében a tagság részvételével előválasztásokat is tartottak, a tanácsosok sorrendjét is az előválasztások eredményei alapján döntötték el. Az Erdélyi Magyar Néppárt háza táján is nagy a csend. Egyedül Mezei János jelentette be, hogy a polgármesteri tisztségért indul, feladatának tartja, hogy befejezze, amit elkezdett, amennyiben bizalmat szavaznak a városlakók. A város infrastruktúrájának rendbetétele a célja, ugyanakkor több figyelmet szeretne fordítani a közösségépítésre.
Marosvásárhelyi Rádió, Vincze Csilla

Újabb mandátumra készül Nagy István, Barót MPP-s polgármestere.

A Magyar Polgári Párt háromszéki szervezetének elnöke, Kulcsár Terza József, a Sepsi Rádió érdeklődésére elmondta, hogy a megyei szervezet elnöksége bizalmat szavazott Barót jelenlegi polgármesterének. „Tehát Nagy István lesz a párt polgármester-jelöltje”, húzta alá Kulcsár Terza. Mint ismeretes, az RMDSZ Lázár Kiss Barnát, míg az EMNP Virág Lászlót indítja a polgármesteri megmérettetésen Baróton.
sepsiradio.ro

Szoros RMDSZ-MPP meccs Gyulakután és Makfalván

Szerdai sajtótájékoztatóján Kelemen Atilla, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke és Lokodi Edit megyei tanácselnök bemutatták Makfalva és Gyulakuta – a tulipán színei alatt harcba szálló – polgármester-jelöltjeit.
Mindezt két, illetve négy hétre rá, hogy a Magyar Polgári Párt is nevesítette saját jelöltjeit. Makfalván a jelenlegi polgármester, Zsigmond Venczel helyett, Huszár Ibolya pályázik a község vezetői szerepére. Huszárnak előnyére válik, hogy Makfalván született, és azóta is ott él, így ismeri a község problémáit és a lakosokat, illetve 24 éves tapasztalattal rendelkezik az adminisztráció területén. MPP-s ellenfele Márton Zoltán mérnök, aki 13 éve a szovátai Teleki Oktatási Központnak az igazgatója. 10 éve él a Makfalvához tartozó Hármasfaluban. Fő célja, hogy a jelenlegi polgármestert leváltsa, de nem készül RMDSZ-ellenes kampányra.
A Szövetség váltaná a polgáriakat?
Gyulakután a Szövetség Varga József mezőgazdasági szakembert kívánja indítani a polgármesteri székért vívott harcba. Ő is tapasztalt jelölt, hisz több intézményt is vezetet. Az agrármérnök Gyulakután született, Hargita megyében dolgozott, nemrég tért vissza a községbe. „Gyulakuta többet érdemel, mint amit eddig kapott, ennek elsősorban morális, pszichikai vonzatára gondolok. Szétesett a közösség, ezt pedig helyre kell hozni” – jelentette ki. Varga nyitott az MPP-vel való összefogásra, de a „mosdó-törölköző viszony” szem előtt tartását elkerülhetetlennek tartja. Varga ellenfele László Árpád, Gyulakuta jelenlegi polgári párti polgármestere, aki még egy mandátumra pályázik. Fontos megjegyezni, hogy jelen pillanatban Gyulakuta az egyetlen Maros megyei község, amelyet a Magyar Polgári Pártot képviselő polgármester vezet. László polgármestersége előtt egy évtizeden át előbb Erdőszentgyörgyön, majd Szovátán dolgozott a megyei közpénzügyi hivatalban.
kozpont.ro

KERINGŐRE HÍV AZ MPP

A Magyar Polgári Párt (MPP) az utolsó pillanatban tárgyalóasztalhoz hívja az RMDSZ-t és az Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) a kolozsvári helyhatósági választásokon való közös részvétel reményében – jelentette be tegnap Keizer Róbert kolozsvári elnök. Szerinte az összefogásra megvan a lehetőség, ha szombatig felveszik a kapcsolatot az MPP-vel, ellenkező esetben saját listával jelentkeznek. Az EMNP Kolozs megyei elnöke, Gergely Balázs március 30-án nyílt levelet intézett Máté Andráshoz és Csép Sándorhoz, az RMDSZ és az MPP Kolozs megyei elnökéhez, amelyben tárgyalásra kérte őket a júniusi választásokon való együttműködés reményében, de értesüléseink szerint erre tegnapig nem érkezett válasz.

Osztrák befektetők érdeklődnek irántunk

Erdélyi gazdasági fórumon mutatta be Ausztriában az itteni beruházási lehetőségeket március végén az a harmincfős küldöttség, amelyet a Magyar Polgári Párt (MPP) szervezett, de ebben más párttagok is részt vettek. A bécsi és burgenlandi rendezvényen több száz vállalkozó, civil szervezet, politikus ismerhette meg az eddig elért eredményeket. Főleg szőlőtermelésben és biotermékek értékesítésében érdekelt osztrák cégek érdeklődnek Erdély iránt. A húsvéti ünnepek után küldöttség érkezik Kolozsvárra tárgyalni és szerződéseket kötni főleg építőipari, turisztikai, szolgáltatási témakörökben. Egy öregotthon-láncot üzemeltető társaság szintén szeretne nálunk terjeszkedni. Keizer Róbert, az MPP kolozsvári szervezetének elnöke tegnap a sajtónak elmondta: véletlenül jutott tudomására, hogy 1992 óta működik egy brassói székhelyű Saxonia elnevezésű program, amellyel az osztrák kormány kamatmentes hitelt nyújt 5-15 ezer euró értékben kis- és középvállalkozóknak felszerelések, gépek beszerzésére, és eddig a rendelkezésre álló alapnak csak 1 százalékát használták fel.

Kolozsvári Szabadság

Még tárgyal az EMNP és az MPP

Legkésőbb április 10-éig el kell dönteni, hogy létrehozza-e a választási szövetséget a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt, vagy pedig megméretkeznek a helyhatósági választásokon. Kulcsár Terza József, az MPP Kovászna megyei elnöke tegnap elmondta, eddig kell a választási bizottságnál bejelenteni a koalíciókat, az EMNP-vel zajlanak helyi és országos szinten a tárgyalások.

 

MPP-PRESS

admin
 

>