Felesküdött az új tanácstag

Sz. Ú. 29.03.2012

Felesküdött az új tanácstag

Teljes létszámmal működhet a megyei tanács. Az MPP-listán következő Benedek Barna a testület tegnapi, kovásznai kihelyezett ülésen letette az esküt.

3szek.ro

MPP-elnök lett Molnár Miklós

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Polgári Párt, ahol az elmúlt időszak beszámolója és a 2012-es helyhatósági választásokra való felkészülés is napirenden volt.

„Köztudott, hogy Vajna Imre lemondott, így eddig Gálfi Árpád alelnök látta el a szervezet székelyudvarhelyi elnöki tisztséget" – tudatta Orbán Balázs, a párt ügyvezetője. Az elnökségi tagok sorát kiegészítették egy fővel, a többi tagot megerősítették tisztségében, majd a küldöttgyűlés Molnár Miklósra bízta a városi szervezet vezetését, míg az alelnöki teendőket a továbbiakban Gálfi Árpád látja el.

Az új elnök elmondta, hisz az MPP tiszteletbeli elnöke, Kövér László mondásában, miszerint a politika és az erkölcs nem összeegyeztethetetlen.

A többség a cél a tanácsban

A helyhatósági választások kapcsán a közgyűlés megbízta az elnökséget, hogy javaslatokat tegyen a polgármester-jelölt és a 24 tanácsos-jelölt személyét illetően. A végső döntést a közgyűlés hozza majd meg. Kérdésünkre válaszolva elmondták, hogy legkésőbb április utolsó hetében szavaznak a jelöltekről.

„Célunk egyértelmű: 2008-ban nyolc tanácsosi mandátumot szereztünk, 2009-ben kilencet, és ha csak a számokat nézzük, akkor 2012-ben tizenkét tanácsosi helyet szeretnénk, de többséget mindenkép" – jegyezte meg Molnár Miklós.

Jöhet Nyirő

Nyirő József hamvainak újratemetése kapcsán a polgáriak elmondták, ezt a Magyar Országgyűlés Hivatala és a Székelyudvarhelyért Alapítvány közösen szervezik május 27-én, Székelyudvarhelyen.

Időközben a Nyirő emlékbizottsághoz is érkezett néhány ötlet: szeretnék, ha a könyvtár venné fel Nyirő nevét, valamint, hogy létrehozzák az író emlékházát a Nyirő-villában. Mindezek mihamarabbi megoldásaként húsvét után rendkívüli tanácsülést kezdeményeznek a polgáriak.

Lesz megoldás a távfűtésre?

Az MPP képviselői szót ejtettek a Márton Áron térről is, melynek sürgetik felújítását, valamint bírálták az Urbana Rt. működtetését. A polgáriak szerint „kietlen rendszerről" van szó és egy olyan megoldáson gondolkodnak, ami a távfűtési rendszeren levő 2300 család problémáit megoldja, ám konkrétumokkal csak a későbbiekben kívánnak előrukkolni.

Szász Jenő pártelnök az ivóvíztisztító kapcsán kifejtette: „Büszke vagyok a vízmű átadására, erre a munkára, mert ez is az én örökségem, mint ahogy a hulladékgazdálkodáshoz is sok közünk volt. Balkáni stílusnak tartjuk, ha valaki más tollával ékeskedik. Ha sportszerűek volnának a mai városvezetők, akkor egyszerűen a szalagot csak harmadikként vágnák el. Elsőként a debreceniek, másodikként a volt városvezetés és csak gesztusként ők".

Uh.ro

Később nevezi meg jelöltjeit az MPP

Április végén nevesíti jelöltjeit az MPP Székelyudvarhelyen, amely többséget kíván szerezni a helyi tanácsban.

Molnár Miklóst választották a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi szervezetének elnökévé március 22-én, a párt tisztújító gyűlésén, ahol egyebek mellett összeállították a 24 jelölt listáját, valamint a polgármesterjelöltről is döntés született. „A polgármesterjelölt nevét és az MPP-s jelöltek listáját csak április végén hozzuk nyilvánosságra” – mondta Orbán Balázs ügyvezető a párt székhelyén tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. „Céljaink között szerepel, hogy 2012-ben többségben legyünk a helyi tanácsban, tehát 12 tanácsost szeretnénk bejuttatni” – fogalmazott Molnár Miklós, a szervezet új elnöke.

Mint arról korábban már írtunk, Nyirő József újratemetésére május 27-én kerül majd sor. Az esemény lebonyolításának engedélyeztetése érdekében a párt a hét elején kérést nyújtott be a polgármesteri hivatalhoz. Húsvét utánra az MPP egy Nyirő tematikájú rendkívüli tanácsülést is tervez, amelyen előterjesztik a Nyirő József Bizottság és a Székelyudvarhelyért Alapítvány elképzelését, miszerint a városi könyvtár vegye fel az író nevét. Ugyanakkor javaslatot tesznek a Nyirő-villa Nyirő Emlékházzá alakítására is.

A sajtótájékoztató további részében szó esett a Márton Áron tér felújításáról is, melynek kapcsán Szász Jenő megjegyezte, a terveket nem egy gyakornokkal kellett volna elkészíttetni. „Udvarhely legpatinásabb történelmi terét egy Makovecz Imre, Nagy Ervin vagy Kós Károly szintű tervezőre kellene bízni. A megvalósítás előtt pedig közszemlére kellene bocsátani, a lakók véleményét kikérni” – jelentette ki Szász.

Ezt követően Molnár Miklós elmarasztalóan beszélt az Urbana Rt. távhőszolgáltató eddigi tevékenységéről, szerinte a tanács nem adott engedélyt a biomasszás hőközpont létrehozására, mégis évente 2 milliót különítenek el a város kasszájából a távhőszolgáltató számára.

Székelyhon

Elszabotált előválasztás

Marosvásárhely előválasztást szeretne! Felmérések szerint ezt a város magyarságának mintegy 85 százaléka szorgalmazza. Ezt igazolják vissza a Magyar Polgári Párt aktivistái is, akik lassan egy hete tartó figyelemfelkeltő akciójukkal szeretnének rávilágítani arra, hogy Marosvásárhely esetében csakis egyetlen, közös magyar polgármester-jelölt veheti fel sikeresen a harcot a jelenlegi városvezetővel. Annak érdekében, hogy ez a jelölt minden marosvásárhelyi magyar közös jelöltje legyen elengedhetetlen az összmagyar előválasztások megszervezése. Ez evidencia, ennek ellenére az RMDSZ erről nem vesz tudomást, a szövetség főtitkár-helyettese Székely István pedig kijelenti: „Marosvásárhelyen nem lehet nyerni!”. Ezen a szinten nem beszélhetünk tévedésről és buta elszólásról, sokkal inkább tudatos „kiszivárogtatásról”. Kijelentésével az RMDSZ főtitkár helyettese nem csak a vereségre készíti fel Marosvásárhely magyarságát, ami önmagában is bűn, hanem egy olyan pesszimista forgatókönyvet vázol, amelynek demoralizáló hatása, a biztos vereségen túl, hosszú időre visszaveti a város magyar közösségének egészséges nemzettudatát, felerősíti a kisebbségi sorsból adódó másodrendűségi életérzést ezáltal pedig tovább fokozza az asszimilációs folyamatot!

Ilyen körülmények között nem lehet a felelősséget azokra hárítani, akik első pillanattól kezdve a megegyezés fontosságát hangsúlyozták. Emlékeztetőül: a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi és Maros megyei szervezete a Marosvásárhelyi Kerekasztal megbeszélései alatt mindvégig egy köztiszteletnek örvendő, magas népszerűségi mutatókkal rendelkező, pártok felett álló, független személy indítását szorgalmazta. Mivel e próbálkozás a magyar pártok elutasító magatartásába ütközött, nem marad más, mint a közös jelölt előválasztáson történő kiválasztása.

Mindezek tükrében felháborító, hogy a marosvásárhelyi magyar érdek elárulását az RMDSZ legmagasabb szintre, főtitkár-helyettes és szövetségi elnök szintjére emeli. Nem feledkezhetünk meg arról a tényről sem, hogy a legutóbbi SZKT ülésen éppen a Kultúrpalotában jelentette ki Kelemen Hunor RMDSZ elnök, hogy nincs szükség előválasztásra Marosvásárhelyen. Ezen „értékes központi pártdirektíva” után nem csodálkozhatunk, azon sem, hogy a megyei elnök, Dr. Kelemen Atilla elutasítja Marosvásárhely magyar közösségének egyértelmű akaratát. Kelemen Atilla az összmagyar előválasztások megszervezésének elszabotálásával messzemenően antidemokratikusan jár el, illetve a magyar érdek és Marosvásárhely magyarságának elárulásában vállal cinkosságot.

Marosvásárhely, 2012. március 29.

Biró Zsolt,

a Polgári Koalíció Maros megyei tanácselnök-jelöltje

http://www.fekete-feher.info/3/post/2012/03/udvarhelyi-kzbiztonsg-a-belgyminiszter-az-kr-mell-levelet-is-kapott.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+fekete-feher+%28Fekete-Feh%C3%A9r%29

admin
 

>