Az RMDSz elárulta a magyarság érdekeit, véli Szász Jenő

 

A Magyar Polgári Párt elnöke Kézdivásárhelyen kiemelte, hogy az erdélyi magyarságnak két évtized alatt közel félmilliós fogyást kellett elkönyvelnie, és ez idő alatt jelentős eredményekről nem számolhat be a közösséget Bukarestben képviselő politikai elit. Szász szerint az RMDSZ vezetői elárulták a magyarság érdekeit, és ezért rendszerváltásra van szükség az erdélyi magyar politikában,.

Sepsi Rádió

Sor került egy első találkozóra az MPP és EMNP országos vezetősége között, amelyen a két párt esetleges együttműködéséről tárgyaltak a helyhatósági választásokon, mondta Szász Jenő.

Az MPP elnöke Kézdivásárhelyen a Sepsi Rádió érdeklődésére elmondta, hogy
a magyar polgáriak az Erdélyi Magyar Néppárttal való együttműködést szorgalmazzák, és ennek érdekében dolgoznak. „Ha azt kérdezi, hogy sor került-e már egy találkozóra, akkor azt mondhatom, hogy igen”, húzta alá. Azon kérdésre, hogy Tőkés Lászlóval vagy pedig Toró T. Tiborral találkozott-e, Szász azt válaszolta: „mindkettőjükkel”. „Ezen találkozón egyetértettünk abban, hogy egy elfogadható időn belül, ha ez lehetséges, akkor szülessen egy megegyezés, és amikor lesz egy komoly döntés, akkor ezt majd közöljük. Ha koalícióról beszélünk, akkor ez együttműködést jelent, egy jobboldali alternatíva létrehozása az RMDSZ-szel szemben, és hogy milyen formát ölt ezen együttműködés, majd meglátjuk”, mondta az MPP elnöke.

Sepsi Rádió

Biró Zsolt, a Polgári Koalíció Maros megyei tanácselnök-jelöltje a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi szervezetének Március 15.-i rendezvényén a Petőfi szobornál mondott beszédet. 

A jelölt több párhuzamot is felállítva kiemelte: ma is érvényesek azok az eszmék, amiért 1848 majd 1989 hősei elestek. A hatalom mai birtokosai egyre jobban hasonlítanak azokra, akik ellen a márciusi ifjak a pesti utcákra özönlöttek, az általuk követett célok pedig szintúgy ma is érvényesek, hiszen ma sincs igazi szabadságunk – azaz nincs autonómiánk; ma sincs egyenlőség – hiszen távol állunk a valós jogegyenlőségtől; és testvérek is csupán a szegénységben vagyunk! – fogalmazta meg a Polgári Koalíció Maros megyei tanácselnök-jelöltje. 

A rendezvényen a magyar történelmi egyházak részéről beszédet mondott Ötvös József vártemplomi lelkésze, az Erdélyi Református Egyházkerület generális direktora, az MPP részéről a marosvásárhelyi szervezet ügyvezető elnöke Andrássy Árpád, valamint dr. Benedek Imre professzor, a Polgári Koalíció marosvásárhelyi polgármesterjelöltje.

Marosvásárhely, 2012. március 15.

MPP-PRESS

admin
 

>