MPP-s polgármesterjelölt a Teleki Oktatási Központ igazgatója

 

Folyamatosan, sorban nevesíti polgármesterjelöltjeit az MPP Maros megyei szervezete, miután saját belső struktúráikon „átfutnak” a jegyzőkönyvek. Elsőként az oly konfliktusos Makfalván induló jelöltet mutatták be a sajtónak.

Makfalva jelenlegi RMDSZ-es polgármestere, Zsigmond Venczel és MPP-s alpolgármestere, Vass Imre (fotón jobbra) között évek óta húzódik a konfliktus, utóbbit kétszer is eltávolították tisztségéből, a sértett fél pedig a bíróságon kereste igazát, és nyert is. Makfalván tehát eléggé sok gond volt – ismertette a március 13-ai sajtótájékoztatón az MPP Maros megyei elnöke, László György (fotón balra) –, ezért saját polgármesterjelöltet állítanak.

„Mérnöki diplomámat Jászvásáron szereztem 1986-ban, 13 éve pedig a szovátai Teleki Oktatási Központnak vagyok az igazgatója. 10 éve élek a Makfalvához tartozó Hármasfaluban, ez előnyt és hátrányt egyaránt jelent. Évek óta győzködtek, hogy induljak a polgármesterségért, de most láttam elérkezettnek az időt arra, hogy nekivágjak. Fő célom, hogy a jelenlegi polgármestert leváltsuk, de nem RMDSZ-ellenes kampányra készülök ”– mondta a jelölt, Márton Zoltán (fotó balra). A Székelyhon.ro felvetésére, hogy ez a „cél” már most teljesült, hiszen Zsigmond Venczel nem indul a júniusi helyhatósági választásokon, László György azt felelte: „a helyzetet az RMDSZ nem menti meg azáltal, hogy mást indít Zsigmond Venczel helyett, hiszen teljes rendszerváltásra van szükség. Nem elég a maffia fejét leváltani, fel kell számolni a teljes polipot, függetlenül attól, hogy a maffia milyen nyelven beszél és milyen nemzetiségű”.

Gáspár Botond, Székelyhon

MPP: „Annyi jelöltünk lesz, mint az RMDSZ-nek”

Az MPP Maros megye összes közigazgatási egységében arra törekszik, hogy saját polgármesterjelöltje és teljes tanácsosi listája legyen – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján az MPP megyei elnöke, László György.

László György (balra) elmondta, jelenleg Maros megye 24 községében vannak polgármesterjelöltjeik és tanácsosi listáik. „Március 31-ig a többi szervezetünk is bemutatja a jelöltjeit, valamint elkészül a Maros Megyei Tanácsosi lista, május elsejéig pedig Maros megyének mind a 102 közigazgatási egységében megnevezzük jelöltjeinket, és várjuk a marosvásárhelyi listát is. A megyében annyi jelöltünk lesz, mint az RMDSZ-nek, arra törekszünk, hogy mindenhol saját polgármesterjelöltet és teljes tanácsosi listát állítsunk” – fogalmazott a Maros megyei elnök.

A Székelyhon.ro arra volt kíváncsi, hogy a szóban forgó jelöltek az MPP, vagy a nemrég Marosvásárhelyen nagy csinnadrattával bemutatott Polgári Koalíció jelöltjei lesznek. „A jelenlegi törvény szerint a Polgári Koalíció nem szerepelhet a választási űrlapokon, ezért MPP-színekben indulnak, de Romániában többször az utolsó pillanatban változott a választási törvény” – válaszolt László György.

Gáspár Botond, Székelyhon

MPP-PRESS

admin
 

>