Kirekesztő ünneplés Nyárádszeredában

 
Az erdélyi magyarság egységét, összefogását (valamint egy akolban való tartását) hirdető RMDSZ ismételten vizet prédikál, miközben bort iszik. A Bukarestben, a régi elvtársak által életre hívott, utód-kommunista alakulat ezúttal Nyárádszeredában mutatja meg: méltó elődeihez.
A tulipánosok nyárádszeredai városvezetése a szólás- és sajtószabadság napján (jó RMDSZ-es szokás szerint) megtiltja az MPP helyi elnökének, hogy március 15 jeles ünnepén szóljon azokhoz a nyárádszeredaiakhoz, akik megjelennek a helyi tanács által jóváhagyott szobor felavatóján.
Teszik ezt annak ellenére, hogy az ünnepségen felállítandó Deák Farkas szobor kihelyezését egy helyi tanácsi határozat szerint a városka összes tanácstagja támogatja. Sőt az MPP 4 tanácstagja szerint méltóbb helyre kell kihelyezni a ’48-as szabadságharc nyárádszeredai hősének büsztjét.
Az RMDSZ kirekesztő magatartása azért is felháborító, mert a kisváros MPP-s csapata: amikor (2 évvel ezelőtt) Csaba királyfi szobrot állított a település javára, a FIDESZ-től ajándékba kapott műalkotás avatóján a helyi RMDSZ legmagasabb szinten szólhatott a polgáriak ünnepségén.
Ha az erdélyi magyarságot egyedül kormányzó, balos RMDSZ a szólás- és a sajtószabadság napján belefojtja a szót azokba, akik egy idő óta nem a tulipános ernyő alatt képzelik el a jövőjüket, miért prédikálja úton-útfélen az egységet, az összefogást, az egy akolban maradást?
Szegény Deák Farkas foroghat a sírjában. Kései és méltatlan utódai pont azokat a szabadságeszméket tiporják ma sárba, amelyekért ő zsenge kora ellenére bátran küzdött majd keservesen raboskodott.
Emléke legyen áldott, büszke büsztje kerüljön minél hamarabb az őt megillető helyre.

MPP–s polgármesterjelölt

Az MPP polgármester–jelöltet indít Szatmárnémetiben Zazula Béla személyében, jelentette be Szász Jenő, aki március 9–én, pénteken Csehi Árpád Szatmár megyei tanácselnökkel is találkozott.

Szatmárnémeti polgármesteri székéért a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben Zazula Béla, az 53 éves, jogász–mérnök száll ringbe a júniusban esedékes helyhatósági választásokon. Ezt március 9–én, az MPP szatmári székházában szervezett sajtótájékoztatón jelentette be országos elnökük, Szász Jenő. Mint megfogalmazta jelöltjeik indításával nemzeti alternatívát kívánnak létrehozni, ugyanis az egypártrendszer ideje lejárt, s szerintük az UDMR eddigi szereplése elég sok kívánni valót hagy maga után.

Jelöltek, együttműködés

Az MPP–sek tervei szerint a Szatmár megyei tanácselnöki tisztjéért is versenybe szállnak, és több szatmári településen indítanak jelölteket a polgármesteri székért, és tanácsosi tisztségek elnyeréséért. Ami az Erdélyi Magyar Nép Párttal (EMNP) való együttműködést illeti, ez csak akkor lesz hatékony, ha országos szinten történik megegyezés, de egy MPP–EMNP–RMDSZ nagykoalíció is szóba jöhet, s a törvényhozásba való bejutás esélyét sem zárták ki a megbeszélésen, melyre Farkas Csaba alelnök, és Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármester is elkísérte az országos elnököt.

Szatmárnémeti

Ami a szatmárnémeti jelöltet illeti, Zazula Béla elmondta azt, hogy vannak elképzelései arról, hogy hogyan lehetne fejlesztéseket eszközölni szülővárosában. A bejelentés után olyan hiányosságokat sorolt fel, mint például a harmadik híd nem léte, az épületeink mára siralmassá vált állapota, a parkoló hiány (melyet emeletes parkolóházakkal kíván megoldani). Az utak állapota sem maradt ki a lajstromból, amibe benne volt a strand és a Pannónia Szálló esete, és a nagy befektetők hiánya a megyeközpontban. A sajtótájékoztatót követően Szász Jenő és csapata Csehi Árpád tanácselnökkel is találkozott. Mint Hegedüs Pál megyei elnöktől megtudtuk a rövid megbeszélésen a két formátum közötti együttműködés volt a téma, s a felek abban állapodtak meg, hogy Nemzeti ünnepünk után kerül újra terítékre az ügy.

Karikás Enikő

MPP-PRESS

  • admin
  • 2012. március 11. vasárnap
  • MPP
admin
 

>