„Kibújik a szög a zsákból” Kelemen Hunor RMDSZ nem csak az előválasztásokra, de a demokráciára is nemet mondott az SZKT-n.

 

A Magyar Polgári Párt állásfoglalása

A Magyar Polgári Párt országos vezetősége felháborítónak tartja Kelemen Hunor RMDSZ elnöke által a Szövetségi Képviselők Tanácsán tett kijelentéseit a marosvásárhelyi polgármester-választás illetve az előválasztások elutasítása kapcsán.

A szövetségi elnök nyilatkozatai egyértelművé teszik immár a széles közvélemény előtt is, hogy Marosvásárhelyen ki ellenzi az összefogást. Kelemen freudi elszólása, mely szerint Marosvásárhelyt nem 2012-ben fogjuk elveszíteni nem csak az RMDSZ korábbi csődjének beismerése, hanem azt a szomorú tényt is igazolja, hogy Marosvásárhely 2012-ben sem prioritás a szövetség számára. Az előválasztások elutasítása úgyszintén két dolgot bizonyít: az RMDSZ nem a város magyarságának érdekét, hanem saját pártérdekét követi, illetve tudatában van annak is, hogy olyan neves, elismert és köztiszteletnek örvendő személyiségek, mint dr. Benedek Imre vagy Smaranda Enache mellett Vass Levente nem lehet nyerő. Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy pártunk első pillanattól a független, pártok felett álló személy jelölését szorgalmazta. Ennek szellemében több javaslatot is tettünk, de az elv és a cél mindig ugyanaz volt: a legmegfelelőbb, a nyerni tudó jelölt kiválasztása. Ha ezt tárgyalások útján nem lehet elérni, dönthet az előválasztás, ráadásul a város magyarsága is ezt a megoldást részesíti előnybe. Ezzel a közakarattal is szembe megy Kelemen Hunor az SZKT-n tett nyilatkozatával.

Végezetül, de nem utolsó sorban meg kell köszönnünk Kelemen Hunornak, hogy igazolta: a Magyar Polgári Párt helyesen hirdeti az igazi rendszerváltás szükségességét. Kelemen megnyilatkozásai ékesen bizonyítják, hogy az RMDSZ-ben csupán generációváltás történt tavaly és nem szemléletváltás. Ahogy Gyurcsány Ferenc nem váltotta meg a Magyar Szocialista Pártot Kovács László vagy Lendvai Ildikó után, éppúgy viszi tovább a kommunista pártiskolák és az egypártrendszeri reflexeket Kelemen Hunor az RMDSZ-ben. Ha Vass Levente azért nem méretkezhet meg Smaranda Enacheval előválasztáson, mert a neves emberjogi aktivista nyolc évvel ezelőtt, (amikor éppen az RMDSZ buktatta el a demokratikusan jelentkező Polgári Szövetséget) felajánlotta, hogy a polgári oldal jelöltjei induljanak az Acţiunea Populară színeiben, akkor Kelemen Hunor nem csak a magyarság körében nagy népszerűségnek örvendő politikus asszonyt sérti meg, hanem a demokratikus választások elvével megy szembe.

2012-ben erre a gondolkodásmódra kell nemet mondani!

Marosvásárhely-Székelyudvarhely, 2012. február 28.

A Magyar Polgári Párt sajtóirodája

Borboly riogat

Nincs valóság alapja azon állításnak, miszerint más párthoz csatlakozik Mezei János, Gyergyószentmiklós polgári pártos polgármestere. Az állítás Borboly Csaba Hargita megyei elnök internetes blogján olvasható. Mezei, ezt határozottan cáfolta.

MPP-PRESS

  • admin
  • 2012. március 1. csütörtök
  • MPP
admin
 

>