Lapszemle

Székelyudvarhelyen a polgármester szerint csak pofozkodás volt múlt pénteken, miközben a belvárosban súlyosan bántalmazott egy randalírozó csoport három fiatalembert. Az egyik fiatal több mint húsz napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, olvasható a Székely Újságban. A munkanélküliség mind az állástalan személy, mind pedig az egész gazdaság és társadalom szempontjából súlyos probléma, ami ellen küzdeni kell, piaci és állami eszközökkel egyaránt. Nehéz, sokaknak megalázó helyzet. Másoknak életforma, derül ki összeállításunkból az 5.oldalon.
A Securitate emberei 1989-ben személyesen keresik fel kényszerlakhelyén, Nyárádszentmártonban Balázsi László volt unitárius papot, hogy elbeszélgessenek az érintett körül kialakult helyzetről, s tájékoztatják őt, hogy a román állam részéről elhárult minden akadály a család kitelepedésére vonatkozóan, egy újabb rész a szekus dossziék sorozatból. Maroshévíz magyar lakossága évről évre csökken. Most, hogy már túl vagyunk a 2011-es népszámláláson, csak sajnálkozva tapasztalhatjuk, hogy 1992-től csak apad a magyarság a városban. Megírjuk, hogy aszfaltoztak Székelykeresztúron egy mellékutcában és avattak. Ami fölöttébb érdekes öten vágták el a pántlikát. Mindenki magáénak tartja Hunortól Csabáig. Székelyudvarhelyen jövő januártól a Tourinfo költözik, helyébe a LAM Alapítvány irodája kerül. A turisztikai iroda szedheti a sátorfáját, mert a református  egyház és a polgármesteri hivatal között nincs érvényes szerződés.
Gyergyószentmiklóson a városnapok keretén belül kerül sor a Szent Miklós-templomban a Figura Stúdió Színház és a Szent Miklós Kamaraegyüttes közös produkciójának, a Szent Miklós-legenda című mű bemutatására.
A szentegyházi Hagyományőrző Huszáregylet tagjai és családjaik, Csíkszeredában tették le a magyar állampolgársági esküt Magyarország honvédelmi minisztere, dr. Hende Csaba előtt. Ezután Szentegyházán adtak hálát, hogy az őseik nyomába és állampolgárságába visszatérhettek. Természetesen Így, advent táján talán megnövekszik bennünk a várakozás élménye, erről is olvashatnak a Székely Újságban.
A portré rovatban a Lett országi Dita Mancevica és Miks Kanlevics Kézdivásárhelyen tartott előadásában beszélt az Európai Önkéntes Szolgálatról, bemutatták hazájukat, és itteni tapasztalataikat osztották meg a hallgatósággal és olvasóinkkal. Székely

Újság, merjünk nagyok lenni!

 

MPP-PRESS

admin
 

>