Hamis szórólap

Tegnap reggel Sepsiszentgyörgyön, ma Gyergyószentmiklóson jelezték, hogy meghamisították az MPP, magyarság vállalására buzdító szórólapjait, a hamisítványokat pedig a postaládákba dobták. A Magyar Polgári Párt ügyvezető elnöke, Orbán Balázs elmondta: az alakulat sepsiszentgyörgyi szervezete ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a gyergyószentmiklósi szervezet hasonlóléppen jár el. Egyértelmű, hogy összehangolt diverzióról van szó – tette hozzá. Orbán Balázs ügyvezető elnök hangsúlyozta: minden erdélyi magyarnak vállalnia kell magyarságát. Az MPP eredeti szórólapjain huszár látható, alatta Jelentem! Magyar vagyok! felirat. A hamis szórólapon Jelentem! Székely vagyok! felirat szerepel. (Közlemény) Kolozsvári Rádió

Közlemény

A Magyar Polgári Párt Országos Szervezete megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy a népszámlálás kezdetének napján valakik a Magyar Polgári Pártnak a magyarság vállalására buzdító szórólapjait meghamisították, a hamisítványokat pedig Sepsiszentgyörgyön, majd Gyergyószentmiklóson is a postaládákba dobták. Úgy tűnik, nem csak egy lokális, hanem Székelyföld több vidékére kiterjedő diverziónak vagyunk a szemtanúi. A képeslap meghamisításának célja nem más, mint a magyarság megosztása, az erdélyi, romániai magyarság számarányának, ezáltal pedig valós súlyának csökkentése. A diverzió kitervelői ugyanakkor tettükkel a Magyar Polgári Pártnak is ártani akarnak. A Magyar Polgári Párt Országos Szervezete határozottan elutasítja a magyarság megosztására irányuló ezen próbálkozást, ugyanakkor a párt nevének és lógójának felhasználása okán ismeretlen tettes ellen ügyészségi feljelentést tesz. A Magyar Polgári Párt továbbra is arra szólítja fel minden magyar nemzetiségű erdélyi, romániai honfitársát, hogy a népszámlás során bátran vállalják magyarságukat, magyar etnikumúnak vallják magukat!

Székelyudvarhely, 2011. október 21. a Magyar Polgári Párt sajtóirodája

Ragaszkodik az MPP a független polgármester-jelölthöz Marosvásárhelyen

Továbbra is ragaszkodik a Magyar Polgári Párt a független polgármesterjelölthöz Marosvásárhelyen. Az MPP úgy véli, hogy közös, független, az autonómia iránt elkötelezett jelöltre van szüksége Maros megye és Marosvásárhely magyarságának. A párt szerint Marosvásárhelyen ilyen, független személy körül alakítható ki az a konszenzus, ami lehetővé tenné, hogy minden magyar politikai alakulat és szervezet támogatását élvező közös jelöltről lehessen tárgyalni. Ezek értelmében eddig Biró Zsolt a Székely Nemzeti Tanács alelnöke, a Marosszéki Székely Tanács elnöke, Smaranda Enache a Pro Európa Liga társelnöke és Benedek Imre kardiológus neve merült fel, mint lehetséges marosvásárhelyi polgármester-jelölt. A Maros megyei tanácselnöki tisztségre pedig Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács elnökét jelölné az MPP.

Kolozsvári Rádió

MPP-PRESS

admin
 

>