Nem váltanak pártot az MPP Hargita megyei tanácsosai

 

Kivárnak a pártváltási döntéssel a Magyar Polgári Párt (MPP ) megyei tanácsosai. Az Erdélyi Magyar Néppárthoz (EMNP ) való csatlakozást firtató kérdésünkre a tanácsosok sokkal inkább óvatos, mint egyértelmű választ adtak. Az általános válasz az, hogy egyelőre várnak, látni akarják a fejleményeket – ha mégis úgy döntenének, hogy elhagyják a pártot, amelyik mandátumhoz juttatta őket, akkor nagyrészt hajlanak arra, hogy lemondjanak tanácsosi tisztségükről.
A Magyar Polgári Párt megyei tanácsosai többnyire maradnak a saját frakciójukon belül, vagy állításuk szerint még nem gondolkodtak el azon, hogy csatlakoznának- e az EMNP-hez.
Kovács Árpád András a téma kapcsán elmondta, egyelőre nincsenek ilyen ambíciói. Úgy tartja illendőnek, ha valaki mégis pártot cserél, akkor vissza kell adnia a tanácsosi mandátumot. „Ha valaki egy párt színeiben jutott tisztséghez, majd hátat fordít annak, még akkor is vissza kell mondania a tisztséget, ha a törvény nem kötelezi erre” – vélekedett a tanácsos. Simon Csaba egyelőre nem tervez pártot cserélni. Ő is egyértelműen kijelentette, hogy csere esetén azonnal lemond a tanácsosi tisztségéről. Papp Kincses Emese nem kívánt válaszolni a kérdésünkre, annyit jegyzett meg, hogy meg szeretné várni a fejleményeket. Thamó Csaba még egyáltalán nem foglalkozott a gondolattal, Csillag Péter pedig, miután tavasszal lemondott tisztségéről, már nem kíván csatlakozni az új párthoz sem. Tamás Zoltán semmiképp sem lépne ki az MPP-ből. Hangsúlyozta, ha mégis megtenné, azonnal lemondana a tanácsosi tisztségéről.
– Még én sem gondolkoztam a cserén – válaszolta kérdésünkre Kocs Ilona. „Csere nélkül is, már jelen pillanatban azon gondolkodom, hogy lemondok a tanácsosi tisztségemről, mivel ez az állapot, amely ebben a tanácsban van, nem ember elé való” – nyomatékosította a tanácsos. Árus Zsolt sem gondolkodott a cserén. „Mivel azt sem lehet tudni, mikor lesznek a választások, mi fog történni a jövőben, nem spekulálok egyelőre semmit” – közölte. Beder Tibort sem foglalkoztatta ez a kérdés. Kiemelte, hogy egyetlen dolog biztos: jövő évig nem változtat semmit a jelenlegi helyzetén. Amennyiben mégis váltana, akkor nem mondana le a tanácsosi tisztségéről.

Antalfi József
Hargita Népe

Árus Zsolt írta (2011-10-13 11:25:49)
Már a cím is manipulatív és rosszindulatú, azt sugallja, hogy itt élelmes emberekkel van dolgunk, akik a maguk érdekeit nézve lavíroznak, ezt pedig kikérem magamnak!
Jómagam a kérdésre világosan megmondtam, hogy nem gondolkozom semmi ilyesmin, az MPP színeiben megválasztott megyei képviselő vagyok, s ez a mandátum lejártáig érvényes. Ha pedig majd kiírják a választásokat, akkor fogok azon elgondolkozni, hogy indulok-e egyáltalán, s ha igen, akkor milyen módon, hisz addigi még sok minden történhet.
A napokban nyilvánosságra került egy levél, amiből egyértelműen kiderül, hogy Borboly Csaba miképpen irányítja a Hargita Népét. Túlzás nélkül elképzelhető, hogy ez a "cikk" is az parancsára született. Kérdés csak az, hogy lehet-e sajtónak nevezni azt, ami a gyakorlatban propaganda és manipuláció?

 

MPP-PRESS

admin
 

>