Vajon miért fizetjük a brüsszeli képviselőinket?

Az utóbbi időben egyre többször voltunk megszólítva olvasóinktól. Erdélyi körútjainkon a magyar polgártársaink megkérdezik, hogy vajon "Mi hasznunk van abból, hogy Brüsszelben vannak erdélyi magyar politikusaink?" “Vajon 21 év alatt mi hasznunk volt abból, hogy a "mieink" a kormányban voltak-vannak?"

Ezekre a kérdésekre nem nagyon lehet választ adni – magam sem tudom -, de azért nem hagynám válasz nélkül és azt tanácsolom mindazoknak, akik komolyan (és egy kicsit elgondolkozva) teszik fel ezeket a kérdéseket, hogy kérdezzék személyesen azokat, akik mind ez idáig ott fent "tébláboltak" vagy "ügyeskedtek" hiszen, mindegyiküknek van elektronikus elérhetősége.

Azt viszont nyugodtan el lehet mondani, hogy úgy fest az egész, hogy eddigi erdélyi magyarajkúak politizálása – az elmúlt 21 évre visszatekintve – majdnem  100%-os csődöt jelent. Sajnos semmilyen komoly eredményt nem tudnak felmutatni, annak ellenére, hogy a kislépések stratégiáját hangoztatják.

Sok megnyertnek látszó lépést visszatáncolták a többségiek ha nem is törvényi, akkor más eszközök révén. Itt megnevezhetnénk a Bolyai egyetem nemlétét vagy a Sapientia siralmas helyzetét, a gazdasági csődöt, amely főleg a magyarság körében lett érezhetőbb.

Sereghajtók lettünk, és a népközösségünk anyagilag annyira lecsúszott, hogy szinte semmilyen perspektívát nem nyújtanak a szövetségiek. A népközösségünk számára mindegy, hogy az aktív korosztályról, vagy az időseinkről szól a kilátástalan helyzet, ami a fiatalság körében csak nő hiszen az ő esetükben közel 50%-os a munkanélküliség.

Az erdélyi magyar közösségen történtek ellenére, a politikusaink továbbra is a “rövidnadrágos” táborokban csépelik el a dolgokat. Úgy ahogy tették az elmúlt 21 évben most is a táborban vannak.

Nemsokára két éve van, hogy újraindítottuk a polgáriak honlapját azzal az fő céllal, hogy konkrét megvalósított gazdasági programokat mutatunk be azonkívül, hogy friss és objektív információkat is leközlünk. Eddig több mint 100 ilyen cikk jelentetett meg a szerkesztőség.

Legfőképpen a Szórványban megvalósított projekteket mutattunk be, mivel Erdélynek kétharmadán ilyen területeken élnek a magyar polgárok, akiknek eddig csak ígérgettek -  4 évenként  – és semmi konkrétumot nem sikerült az  asztalra tennie az eddig kormányon levő politikusunknak sem.

Sajnos elmondhatjuk azt is, hogy az anyaországból is sokszor sűrű pofonokat kaptunk az elmúlt 21 év alatt. Volt úgy is, amikor már nem is voltunk magyarok. Olyan is volt, hogy miután átléptük az un határokat azt mondták a testvéreink, hogy "ti, románok". Fájt ugyan, de egy testvérnek mindig megtudunk bocsátani.

Mostanában ezeket a sebeket egyesek már megpróbálják orvosolni. Az is valószínű, hogy valahol a mi hibánk is, mivel az erdélyi magyar politikusok még mindig csak a kicsinyes politikájukat űzik és ezért vagy annak ellenére, hogy most már komoly “nyitás” van irántunk, még most sem tudunk áttörő eredményeket közösen megvalósítani.

Azt viszont érdekesnek tarthatjuk, hogy még mindig rengetegen nézik az Erdélyi Polgár-t pld. Csak Magyarországról több mint 10.000 voltak kíváncsiak a honlapunkra! Vannak olyanok akik, példáinkat, ötleteinket, cselekedeteinket lekoppintják. Mi ennek csak örvendünk hiszen azokkal is a népközösségünk jár jól.

Vannak olyanok is, akik naponta követik a mozgásainkat pld. Magyarországról vagy éppen Brüsszelből is.

Még sok feladat vár ránk, hogy a Kárpát-medencében egy közös utat találjunk és ugyanazt a szekeret húzzuk.

Brüsszelben is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik irántunk, mert szinte már naponta olvassák a cikkeinket, hozzászólásainkat.

Mi továbbra is reméljük, hogy ezek a megfigyelők nem csak ezen a szinten maradnak, hanem ezentúl is tudnak majd lépni, úgy hogy félre tudják tenni a kicsinyes politizálást és  népközösségünkért nekifognak a munkának és nem csak " Bort isznak és vizet prédikálnak" Keizer Róbert, Erdélyi Polgár

BEJEGYEZTE: MPP-KOLOZS.BLOGSPOT.COM DÁTUM: 18:44

admin
 

>