Nem paktálnak

Nem zajlik egyeztetés a székelyföldi RMDSz-es és MPP-s politikusok között – áll a Hargita megyei tanács elnöke, Borboly Csaba közleményében. A politikus az utóbbi napok híresztelésére reagált. Közölte: a magyar többségű régiók felszámolására tett kísérlet kudarcba fulladt, így semmi sem indokolja, hogy népszavazás szervezésén gondolkodjanak a székely megyék politikusai – áll a közleményben.
Kolozsvári Rádió

MPP: Nem Szász Jenő felelős a vízdíjak alakulásáért

Közleményben reagált a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi szervezete Borboly Csaba megyei tanácselnök vádjaira, miszerint a vízdíj drágulásáért a volt székelyudvarhelyi polgármester tehető felelősség. Molnár Miklós sajtóreferens szerint Borboly Csabából az irigység és a tehetetlenség beszél. A közlemény teljes szövege itt olvasható:

Kellő hely hiányában nagyon nehéz Borboly Csaba összes hazugságát és csúsztatását kiigazítani. Tény viszont, hogy az anyaországi szakmai befektető csak a szolgáltatást és nem a vízműveket kapta meg, azok továbbra is a város tulajdonában vannak. Az is tény, hogy míg a megye többi településén még mindig csak álmodoznak különböző infrastrukturális fejlesztésekről, addig Székelyudvarhelyen az Aqua Nova a beruházások végén jár. Ennek következtében a város polgárainak európai uniós szintű szolgáltatásban, csatornarendszerben és ivóvízben van részük, csakúgy, mint a hulladékgazdálkodás esetében. Mindez olyan körülmények között, hogy például Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen az ivóvíz-köbméterének ára közt nincs lényeges különbség. Borboly Csabából az irigység és a tehetetlenség beszél. Javasoljuk, hogy ne a sajtóosztályán dolgoztasson több mint ötven személyt, hanem a fejlesztési irodájában. Szavak helyett tettek kellenének. Az már csak hab a tortán, hogy a megyei tanács sajtószolgálata megint elrontotta a címzettet: az áremelésről szóló határozatot ugyanis nem Szász Jenő, hanem Bunta Levente terjesztette elő.

hircentrum.ro

MPP: Benedek ferdít, Bölöni még nem adott választ

Bölöni Lászlónak pénteken, július elsején küldtek közös levelet a romániai magyar politikai alakulatok. Eddig még semmilyen hivatalos válasz nem érkezett, hogy a labdarúgóedző vállalná-e a polgármester-jelöltséget – mondta július 11-ei, délutáni rögtönzött sajtótájékoztatóján a Magyar Polgári Párt Maros megyei elnöke, László György. Az MPP Maros megyei elnöke rögtönzött délutáni sajtótájékoztatón reagált az RMDSZ marosvásárhelyi elnökének délelőtti kijelentéseire.

„Igaz, hogy pénteken (július elsején – szerk. megj.) tárgyaltak a magyar politikai alakulatok vezetői. Az RMDSZ részéről Borbély László, Kelemen Atilla és Benedek István, az EMNT-től Jakab István, Kali István, Portik Vilmos és Ábrám Noémi, az MPP-től pedig Kiss István és jómagam vettünk részt. Nem ígértünk olyasmit, hogy támogatjuk az RMDSZ jelöltjét, soha ilyent nem mondtunk. Érdekes és szép gesztusnak tartom, hogy az EMNT olyan személyt is javasolt, aki az RMDSZ SZKT-jának tagja, de egyelőre minden név a közös kalapban van. Az MPP Bölöni Lászlót javasolta, aki nem pártkatona. Abban egyeztünk meg, hogy felvesszük Bölönivel a kapcsolatot, ezt pénteken, mindenki által aláírt levél formájában megtettük. Erre még nem kaptunk hivatalos választ, tehát nem tudjuk, hogy Bölöni elvállalná-e vagy sem. Mi továbbra is közös jelöltben gondolkodunk, olyan személyben, aki élvezi az összes politikai alakulat, az egyházak, a civil szervezetek, sőt a román nemzetiségűek támogatását is. Ha Bölöni elutasítja a felkérést, akkor az MPP más személy nevét teszi a kalapba, ahonnan kiválasztjuk a közös jelöltet” – mondta László György (fotó).

Hozzátette, teljesen más a politikai helyzet, mint 2008-ban, ezért másképp kell kezelni az MPP-t és a megalakulóban levő Néppártot is. „Az MPP és az EMNT már aláírta a megállapodást, minél hamarabb meg kellene szülessen a végleges döntés. Tehát a kérdés az, hogy meddig várunk az RMDSZ-re, hiszen már most hátrányban vagyunk” – fogalmazott az elnök. Leszögezte, nem arról volt szó, hogy az RMDSZ által kiválasztott jelölt mögé sorakoznak fel, hanem közösen döntik el, ki legyen a magyarság jelöltje.

Szekelyhon.ro

admin
 

>