Az RMDSZ bársonyszékre cserélte fel a székely nép szabadságát, de mi, a jobboldali politikusok, nem vagyunk megvásárolhatók és békés úton harcolni fogunk a területi autonómiáért

P.É Az RMDSZ bársonyszékre cserélte fel a székely nép szabadságát, de mi, a jobboldali politikusok, nem vagyunk megvásárolhatók és békés úton harcolni fogunk a területi autonómiáért”, mondta Kulcsár Terza József.

Az MPP háromszéki elnöke, aki szerdán részt vett Brüsszelben a székelyföldi képviseleti iroda megnyitóján, a Sepsi Rádiónak elmondta, hogy az MPP támogatta ezen iroda létrehozását, mivel úgy vélik, hogy ez elősegítheti az autonómia ügyét. Ebben a kontextusban Kulcsár kiemelte annak fontosságát, hogy a helyhatósági választások előtt szövetséget kössenek a jobboldali erők, az MPP, EMNT és SZNT. „Ha megnyerjük a választásokat, akkor ezen iroda jó eszköz lehet célunk eléréséhez”, húzta alá az MPP politikus, aki bírálta az RMDSZ-t, hogy egy „lobby irodáról beszél”. „Az RMDSZ-t megzsarolták Bukarestben, bársonyszékre cserélte fel a székely nép szabadságát”, mondta. Kulcsár Terza ugyanakkor úgy véli, hogy egy kisebbségben élő nemzet Székelyföldön, a román közösség, nem lehet véleményalkotó, és hogy ne Basescu, Ponta, Antonescu vagy Vadim mondják meg, hogy mi a jó a székely népnek. „Azt üzenjük Bukarestnek, hogy Székelyföld nem eladó”, összegezte az MPP háromszéki elnöke.

Sepsi Rádió

Trianonra emlékeznek Székelyudvarhelyen

Trianoni megemlékező ünnepségre kerül sor a Millenniumi Emlékoszlopnál június 4-én, pontban 17 óra 32 perckor. A békediktátum aláírásának kilencvenegyedik évfordulója alkalmából – amely ezúttal már a Magyar Összetartozás Napjának egyéves évfordulója is – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Székely Nemzeti Tanács, valamint a Magyar Polgári Párt közösen rendezi a koszorúzással egybekötött megemlékezést. Nem véletlenül kezdődik 17 óra 32 perckor, ugyanis 91 évvel ezelőtt ugyanebben az időpontban írták alá a békeszerződést (magyarországi idő szerint 16 óra 32 perc). Molnár Miklós az MPP részéről kifejtette, tavaly óta egy kis öröm is vegyült az ürömbe, mivel egy éve a Magyar Összetartozás Napját is ünnepeljük. „Mindenkit várunk, bárki csatlakozhat: szervezet és magánszemély egyaránt” – fogalmazott Molnár.

Székelyhon

MPP-PRESS

admin
 

>