A nem hívők is elismerik II. János Pál érdemeit

[ 2011. május 05., 20:28 ] [96]

A néhai pápa boldoggá avatása alkalmából készült kutatás szerint a katolikusok és nem hívők egyaránt elismerik II. János Pál életének érdemeit. Az amerikaiak szerint a boldoggá avatás méltó elismerése a pápa munkásságának.
Az amerikai Knights of Columbus testvériség megbízásából készült közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak elismerik II. János Pál pápa boldoggá avatásának jogosságát. A több mint 1200, katolikus és nem hívő állampolgárt egyaránt megkérdező felmérés szerint tízből nyolcan adóznak tisztelettel a néhai pápa élete és munkássága előtt. A válaszok szerint tízből hatan, a vallásgyakorlók körében tízből nyolcan vélik úgy, hogy a Karol Józef Wojtyła néven született pápa egyike a történelem legkiemelkedőbb egyházfőinek. Éppen ezért a megkérdezettek háromnegyede, a katolikusoknak pedig 90 százaléka helyesli, hogy az egyház boldoggá avatja 2011. május 1-jén II. János Pált.

A felmérés eredményei szerint az amerikaiak 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy II. János Pál – aki pápasága alatt több alkalommal is járt az Egyesült Államokban – hatással volt a személyes spirituális életére. Ugyanezt a katolikusok 87 százaléka állítja önmagáról.

zipp.hu / Socio Mater,erdely.ma

admin
 

>