8

Az MPP-székházban nyit irodát a Jobbik Szatmárnémetiben

 

A Magyar Polgári Párt (MPP) Szatmár megyei szervezetének székházában nyitja meg második erdélyi irodáját május 7-én Szatmárnémetiben Szegedi Csanád, a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP-képviselője. Hegedűs Pál, a polgári párt Szatmár megyei elnöke a Krónikának elmondta: a szóban forgó ház Jánosi Anna, az MPP megyei alelnökének a tulajdona, tőle bérli a helyiségeket a magyarországi politikus irodája számára. „Személy szerint örülök az irodanyitásnak, mi mindenkivel szívesen együttműködünk, aki a magyar nemzeti érdekeket felkarolja – magyarázta Hegedűs. – Hogy a jövőben együttműködünk-e majd hivatalosan, azt a két párt országos vezetősége dönti el. Egyelőre nincs szó ilyen jellegű megállapodásról.” Az elnök szerint egyébként Szegedi Csanád első, marosvásárhelyi irodájának megnyitását is az MPP támogatta, így nem lát kivetnivalót abban, hogy a szatmári MPP is segíti a jobbikos képviselő törekvéseit. Hegedűs ugyanakkor hozzáfűzte, egyfajta politikai átrendeződésnek lehetnek szemtanúi a megyében.

„Míg korábban mi közelebb álltunk a Fideszhez, az RMDSZ pedig inkább MSZP-s politikusokkal ápolt jó kapcsolatokat, most úgy tűnik, az RMDSZ keresi a Fidesz kegyeit. A jelek szerint nem teljesen eredménytelenül, hisz egy múlt heti rendezvényükre ellátogatott Kövér László, a magyar Országgyűlés fideszes elnöke. Arra a rendezvényre egyébként minket nem hívtak meg” – magyarázta a megyei MPP elnöke.

Csehi Árpád Szatmár megyei RMDSZ-elnök azonban egyáltalán nem örül annak, hogy a Jobbik képviselője irodát nyit Szatmárnémetiben. „Ha irodát nyitnak Szatmár megyében, ne csodálkozzunk azon, ha megjelennek itt román szélsőjobboldali szervezetek is. Mi egy csendes megyében élünk e tekintetben, és úgy vélem, nem kívánatos, hogy magyarországi politikusok jöjjenek, és felborítsák a rendet” – mondta a Krónikának a megyei tanács elnöke.

Csehi Árpád szerint Marosvásárhelyen is felerősödtek a szélsőséges nacionalista megnyilvánulások, miután Szegedi Csanád a városban megnyitotta első romániai irodáját. Hozzátette: nem kapott meghívót az avatóünnepségre, de nem megy el akkor sem, ha hivatalosan meginvitálják. Ellenlépéseket viszont nem tervez, mivel törvény adta joga egy EP-képviselőnek, hogy ott nyisson irodát, ahol jónak látja.

Földi István, Kiss Sándor jobbikos országgyűlési képviselő titkára lapunknak elmondta: május 7-én 11 órától a sajtó képviselőit várja Szegedi Csanád, 12-től pedig hivatalos avatót tartanak. Az ünnepségen jelen lesz Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője, továbbá Gaudi-Nagy Tamás, Szávay István Gyüre Csaba, Apáti István, és Kiss Sándor országgyűlési képviselő, valamint Bakó József, a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének alelnöke. A rendezvény minden érdeklődő előtt nyitva áll, az ünnepi beszédek után pedig kötetlen beszélgetésre várják a résztvevőket. Szegedi Csanádot tegnap lapzártánkig nem sikerült utolérnünk telefonon.

Babos Krisztina, Krónika

MPP-PRESS

admin
 

 • izé szerint:

  Nagyon helyes,minden erdélyi városba kellene egy Jobbik-iroda.

 • nem szerint:

  szerintem meg nem

 • hm szerint:

  Meik a jobbik?? Mit tud tenni a jobbik??? Hiteget, igerget, csak , uress beszed az egessz!!!

 • a szerint:

  a jobbikosok semmi mast nem akarnak a hatalom megszerzesen kivul.

 • izé szerint:

  Szerencsétekre nem engedte a megszálló román állam Szegedinek.
  “hm”-pl ők tudnak írni fideszeskéitekkel és veled ellentétben
  -ők kint voltak 2006-ban az utcán
  -ha követnéd a parlamenti közvetítéseket,tudnád
  -ha úgy gondolkodnál,hogy kétharmaddal állnak szemben,másképp látnád a világot
  “a”-ha tényleg csak a hatalmat szeretnék megszerezni,akkor nem cigányoznának,nem zsidóznának,nem trianonoznának,holokausztoznának,mert ezek olyan dolgok,amiket egy átlagos mai magyar ember nem néz jó szemmel

 • izé szerint:

  Bocsánat,javítom magam.Megnyitotta a szatmári irodáját is Csanád.
  Az adminhoz szólok,ilyen lehetőségek miért nincsenek,hogy az általunk írt hozzászólásokat javítani tudjuk.Vagy ip cím alapján történő hozzáférés,vagy regisztrált felhasználónevek által.

 • admin szerint:

  Kedves izé!

  Biztonsági okok miatt egyelőre nem engedhetem meg (számomra sajnálatosan) az általad kérelmezett járulékos felhasználói jogokat, ugyanis blogunkat rendszeres támadások érték és érik, igaz csak időnként viszont folyamatosan visszatérő jelleggel.

  Köszönöm a megértést.

 • >