Információs központ létesül Bogdándon

http://www.hirlap.ro/mh/cikk.php?id=37070

Turisztikai információs iroda készül Bogdándon, tudtuk meg Kállai Sándortól, a község alpolgármesterétől. Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (FEADR) 313-as intézkedése révén a település önkormányzata közel 200 ezer eurót nyerhet, amelyet egy 2007-ben vásárolt, újonnan épített magánház korszerűsítésére és irodává alakítására költhet. „A tervek szerint az ingatlanban két iroda, kisebb helyiségek, valamint nagyobb ügyfélfogadó előcsarnok kap majd helyet. Emellett igényesen kialakított parkot is létesítünk az ingatlan mellett, ahol a pázsiton és a pihenőként szolgáló köztéri padokon kívül sétányt és virágágyásokat is kialakítunk“ – fogalmazott az elöljáró.

Bojan Aurel polgármester tegnap lapunknak elmondta, a múlt héten ellenőrizte az ingatlant az illetékes megyei hatóság, és mindent rendben talált. „Ha minden jól halad, és a következő szinten is kedvezően bírálják el a pályázati csomagunkat, még idén, a téli fagyok beállta előtt megkezdheti működését az információs központ“ – tette hozzá a településvezető. Azt is megtudtuk, az iroda előtt parkolót alakítanak majd ki, ahol 5 kisbusz és 2 nagyobb személyszállító jármű várakozhat. Emellett a térség turisztikai látványosságaira a szabadban kifüggesztett reklámanyagok hívják fel az arra elhaladók figyelmét. A bogdándi központ Ákostól Hadadig reklámozza majd a turisztikai potenciállal bíró objektumokat, így az odalátogatókat műemlék templomokhoz (Ákos), termálfürdőkhöz (Krasznamihályfalva) és kastélyokhoz (Hadad) kalauzolja el, illetve természetjáró kirándulásokat szervez számukra. Az eredeti tervekben 15 látogatható objektum szerepel, de a listát folyamatosan lehet bővíteni. A korábban megvásárolt ingatlanban jelenleg már van villanyáram, de még be kell vezetni a csapvizet, és meg kell oldani a kanalizálást is. Egyelőre emésztőgödröt ásnak, mivel a településen még nincs szennyvízhálózat. Továbbá a falak külső és belső szigetelését, vakolását is ebből a pályázati összegből fizetik.

A bogdándi turisztikai iroda kitűnő helyen van, ugyanis a főút mellett könnyen megközelíthető, pár ház választja csak el a falumúzeumtól, és a községháza is közel van hozzá. Emellett a falu ad otthont az immár hagyományossá vált, idén 21. kiadásához érkező Bogdándi Nemzetiségi Néptáncfesztiválnak is, amely jelentős számú hazai és külföldi turistát vonz a településre.  Végh Balázs

BEJEGYEZTE: MPP-KOLOZS.BLOGSPOT.COM DÁTUM: 11:07

admin
 

>