2

„Magyar pénz“ csak ősztől

[ 2011. május 01., 07:54 ] [127]

Veress László, Kövér Lászlónak, a Magyar Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke a Szatmári Magyar Hírlapnak elmondta, a Szülőföldön magyarul elnevezésű pályázat szeptemberben indul. „A támogatási programot a Romániai Magyar Pedagógusszövetség (RMPSZ) veszi át az Iskola Alapítványtól, ám a kiírás és elbírálás mikéntje továbbra is változatlan marad“ – hangsúlyozta a magyarországi tisztviselő.
Veress arról is beszélt kizárólag a Szatmári Magyar Hírlapnak, hogy idén először az óvodásoknak is jár a támogatás. „Az intézkedéstől azt várjuk, ösztönzőleg hat majd a szülőkre, és gyerekeiket a továbbiakban is magyar tannyelvű oktatási intézménybe íratják“ – fogalmazott a kabinetvezető.
Megtudtuk, a pályázati kiírás idén is három hónapig tart, a pénzügyek kezelését pedig kizárólagosan az egyik magyarországi érdekeltségű hazai bank veszi át. A tervek szerint Erdélynek 5 milliárd forintos keretet biztosítanak. Kövér László lapunknak kifejtette, a pályázati kiírás objektív okok miatt késett, ugyanis a magyar gazdaság jelenleg nagyon komoly gondokkal küszködik. „Tűzoltó-tevékenységgel sikerült stabilizálnunk a gazdaságot, és előkészítenünk a közeljövőben várható növekedést. Tudom, hogy nagyon sokan számítottak erre a pénzre, és az összeg hiánya komoly gondokat okoz a családok életében. Arra kérek mindenkit, legyen türelemmel, nem fog elmaradni a támogatás“ – tette hozzá a házelnök.

Szatmári Magyar Hírlap , erdely.ma

admin
 

 • Donald szerint:

  Respekt, a témához nem tartozik ,de megtudhatnám Magyarországon hol váltják le a Román lei-t
  forintra,mert nekem eddig nem sikerült sehol.Sok a probléma, de mindenki lesz… mi a mi gondunk
  az okos kérdések olyan témákban izzanak amiben az átlag embernek se beleszólása sem érdeke
  nem fűződik-dött. Kérem válaszoljanak érdemlegesen ha módjukban áll .
  Köszönettel Anda István Attila Nyíregyházáról.

 • sarmasagi szerint:

  Hát kedves Attila tudomáson szerint a hivatalos pénzváltóknál. Debrecenben biztos kapni fog ilyent nem is egyet amennyiben érdeklődni fog.

  Nyíregyházán is biztosra venném vannak ilyenek.

 • >