Népszerű volt a Szent István-terv csíksomlyói bemutatója – FILM

[ 2011. március 08., 00:28 ] [98]

Böjte Csaba ferences szerzetes Csíksom- lyón mutatta be az általa kezdeményezett Szent István-tervet. Ennek legfőbb célja a közösségek erősítése, a térségfejlesztés és az, hogy figyeljenek egymásra az emberek.
Tündérkert-projekt, roncsházprogram, felnőttképzés – címszavak a Szent István-tervből. Böjte Csaba atya programja az egész Kárpát-medencét célozza vidékfejlesztő és közösségteremtő szándékkal. Terve iránt máris nagy az érdeklődés.
A terv szerint a munkanélküliek, szociális segélyekre szorulók Tündérkert építését, azaz a közterületek rendbetételét segítenék. A düledező házak újjáépítését támogatná a roncsházprogram, a felnőttképzések pedig azoknak segítenének, akik otthon gazdálkodnának.
* * *
A Szent István-terv kapcsán született ötletek, elképzelések helyfüggetlen megvitatására az első megbeszélésen az a javaslat született, hogy hozzunk létre egy levelezési listát. A Szent István-terv lista megszületett. A feliratkozáshoz egy üres levelet kell küldeni aszentistvan-terv+subscribe[kukac]googlegroups.com címre (a [kukac] a @ jellel helyettesítendő).

Nézze meg Csúcs Mária összeállítását, amely a
Duna Televízió Híradójában került képernyőre:


erdely.ma

admin
 

>