Állampolgársági útmutató az MPP-nél

Tegnaptól működik Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásár­helyen a Magyar Polgári Párt állampolgársági tanácsadó irodája.

A megyeközpontban az MPP Martinovics utcai székházában, Kézdivásárhelyen a polgármesteri hivatalban nyújtanak tájékoztatást, ingyenesen segítenek az iratcsomó összeállításában, véglegesítésében, és időpontot is előjegyeznek a csíkszeredai vagy kolozsvári konzulátuson. Ha valakinek sürgős az ügyintézés, Budapesten teremtenek lehetőséget az állampolgárság gyors megszerzésére — mondta el Bálint József, az MPP sepsiszentgyörgyi elnöke. Leszögezte, szolgáltatásuk ingyenes, csak a hitelesített fordításért kell fizetni 15 lejt dokumentumonként, azaz ugyanannyit, mint a Demokrácia Központokban. Kulcsár-Terza József megyei pártelnök kiemelte, kidolgozzák azt is, hogyan tudnak tájékoztató segítséget nyújtani a falvakon élő igénylőknek, valószínűleg, megszervezik beszállításukat két irodájukba.(-kas)

3szék.ro

Emődön kérnek állampolgárságot a parajdiak

Szombaton, február 19-én a Miskolchoz közeli kisvárosban, Emődön nyújtják be a magyar állampolgársági kérelmeiket a parajdi önkormányzat dolgozói és tagjai, akik egy külön autóbusszal utaznak Parajd testvérvárosába. Amint az utazást megszervező Györfi Ferenc helyi MPP-s tanácsos elmondta, a fogadás részleteit egyeztette az emődi jegyzővel, a lefordított és szükséges okiratokat szombaton nyújtják be személyesen az ottani polgármesteri hivatalban. A parajdiak az emődiek vendégeként szombaton részt vesznek a miskolci kocsonyafesztiválon és vasárnap utaznak haza.

p.é

A háromszéki és sepsiszentgyörgyi MPP elnökségi tagjai postázták a levelet Traian Basescu elnöknek az autonómia ügyében.

Kulcsár Terza József, az MPP háromszéki elnöke a Sepsi Rádiónak elmondta, hogy eddig mintegy 15-en küldtek levelet az államfőnek, csatlakozva a gyergyószéki Székely Tanács kezdeményezéséhez. Hozzátette: a közeljövőben az MPP helyi választottjai is hasonlóan fognak cselekedni, de az MPP felhívással fordul minden háromszékihez is, hogy küldjenek levelet Traian Băsescu államfőnek, és kérjék Székelyföld autonómiáját. Mint ismeretes, elkészült egy standard szövegű levél, amelyet minden érdeklődőnek a rendelkezésére bocsátanak. A levél sürgeti Traian Băsescu elnököt, hogy kezdjen egyeztetést a Székely Nemzeti Tanáccsal a Székelyföld autonómiájának kérdéséről, hogy a legrövidebb időn belül ültessék gyakorlatba az autonómia-igényt.

Sepsi Rádió

MPP-PRESS

  • admin
  • 2011. február 17. csütörtök
  • MPP
admin
 

>