5

MÁÉRT: A szórványszakbizottság is ülést tart

[ 2011. január 29., 18:27 ] [55]

Hétfőn ülésezik a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) Kárpát-medencei szórvány albizottsága. Fő témái között az egységes Kárpát-medencei magyar szórványstratégia kidolgozása, és a moldvai csángók helyzetének megvitatása szerepel.
A MÁÉRT-ben négy szakbizottság működik: oktatási és kulturális, gazdaságfejlesztési és önkormányzati, külügyi és jogi szakbizottság. A negyedik a már említett, hétfőn ülésező szórványszakbizottság.
A hatéves szünet után tavaly november 5-én életre hívott MÁÉRT-tal párhuzamosan működik a másik „magyar-magyar intézmény", a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) is, melynek állandó bizottsága szerdán ülésezett. Az ülés egyben felkészülés volt a március 11-én tartandó plenáris ülésre is.

Kitekintő/Felvidék.ma,erdely.ma

admin
 

 • andriska szerint:

  egy lelegzettel fel se lehetne sorolni az osszes nemzetunketmento szervezetet,partot,erdekvedelmi szovetsegeket.Neha a babak minden tevekenysege abban merul ki,hogy bebizonyitsak,epp a masik kezeben van eletveszelyben a gyermekerdely,vagy a gyermekkismagyar.Vegre ket baba elhiszi egymasrol,hogy van hitele a letenek,s van mentenivalo eleg ahhoy,hogy minden szervezetnek lehet sikerelmenye.

 • Easton szerint:

  andriska,
  te egy metafóra vagy 🙂

 • leszleszlesz szerint:

  Andriskának igaza van teljes mértékben,nem mindenféle párt meg bizottság kell ide,mert ezeknek csak a szép szavaik vannak,más nem.Kell a sok támogatás,közel kell lenni a húsosfazékhoz és kész.
  Ide egy egyszerű,de mégis nehéz dolog kell,1-2 millió magyar ember;mikor már elértük a kritikus egymilliós tömeget,akkor ezek a kövér disznók meghunyászkodnak úgyis.A gond csak az hogy most nem ’56 van és nincs akkora nemzeti összetartás,de most nincs szovjet hadsereg van,aki leverjen egy ekkora fellázadást.A mai közép- és kelet-európai országoknak olyan hadseregei vannak,hogy egy kis Koszovó simán elbánna velük,nemhogy egymillió magyar ember.Akkor aztán nem jönne senki elő ilyen meg olyan szerződéssel meg kommunista alkotmánnyal.Ez az én véleményem.

 • andriska szerint:

  kossssz leszleszstb,hogy majdnem egyetertunk,de nekem tul sok a roman rokonom ahhoz,hogy egy soven lincshangulatu szoveget szo nelkul hagyjak.Meg egy masik helyen egybeszedtem keleteuropa minden szerencsetlen nepehez valo versegi kapcsolatomat,pl.lengyel,zsido,tatar.Most elmondom,hogy az egyik anyosom roman.Aztan a tortenelmi kitekintes vegett tudnunk kell,hogy Oromania nem sajnalt Marasestinel haromszazeyer katonat elveszni,csakhogy elfoglalhassa kies foldjet Erdoelvenek,Partiumnak,Bansagnak.Csak halasak lehetunk azon katonai vezetoknek,akik a hadsereguk tizedelt allapotat veressegnek tudva be,megoriztek annak a nemzedeknek meg nemzeni tudo ferfiallomanyat,s igy elunk meg aranylag egy jol meghatarozhato Karpatmedenceben tobben,mint szeretne latni Vadim,vagy a Kisantant.Hidd el,LLLLeszkom,hogy akik szuszogunk es irni/olvasni szeretunk a vilag legszebb nyelven az orokelet Uranak kedveltjei vagyunk.Lehet rettenetes nagy pofot tudsz adni a masodik froccs utan,de az almodat kezd el nosulessel,tanitsd meg parodat magyarnak is lenni,neveld fel mind a negy gyerekedet,mertenelkul az a millio sohase jon ossze.

 • Easton szerint:

  Ámulok és bámulok rajtad Kedves Andriska!
  Erdőelve… de szép ősi megnevezés. kevésszer látok utalást a Gesta Hungarorumra.

  “Lehet rettenetes nagy pofot tudsz adni a masodik froccs utan,de az almodat kezd el nosulessel,tanitsd meg parodat magyarnak is lenni,neveld fel mind a negy gyerekedet,mertenelkul az a millio sohase jon ossze.”

  Überwald 🙂 Über alles 🙂

 • >