Összefogást keres az MPP Háromszéken

2011 január 07., péntek

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) háromszéki szervezetével kezdeményezett tárgyalást a háromszéki MPP — jelentette be Kulcsár-Terza József, a polgári párt megyei szervezetének elnöke. A megyei vezetőség a december 15-i elnökségi ülésen döntött arról, hogy megbeszélésre hívják az EMNT-t, és év végén küldték el levélben felkérésüket.
„A jelek szerint örömmel fogadták megkeresésünket, és nyitottak a tárgyalásra" — mondta el a Háromszéknek Kulcsár-Terza József. A következő napokban leszögezik a találkozó időpontját, de nem kívánnak előzetesen egyeztetni a napirendről, lehetőséget akar­nak teremteni minden közös téma számbavételére — hangsúlyozta az MPP elnöke. Nem azért fordultak az EMNT-hez, mert bejelentették egy új párt bejegyzését, hanem mert szintén jobboldali, nemzeti elkötelezettségű szervezetről van szó, az MPP-nek jó a kapcsolata az Székely Nemzeti Tanác­csal is, hasonló együttműködést kívánnak kialakítani az EMNT-vel.
Az MPP elnöke azt is elmondta, a párt 2011-ben erősödni kíván, minden településen megkeresik a majdani polgármesterjelöltet, és mindenütt teljes tanácsi listával készülnek a 2012-es önkormányzati választásokra. Kul­csár-Terza József megismételte, az együttműködés a választások tükrében is rendkívül fontos, a helyi verseny után közös listát, széles körű magyar összefogást kell létrehozniuk, csak úgy lesz esélye a romániai magyarságnak a parlamenti képviselet megszer­zésére. Az RMDSZ-szel most nem kezdeményeztek meg­beszélést — fűzte hozzá az MPP háromszéki vezetője.

— Farkas Réka , Háromszék , polgaripart.ro

admin
 

>