Avasújváros: indul a kampány

 

http://www.hirlap.ro/mh/cikk.php?id=34680&apparition=2011-01-05

Hét végén kezdetét veszi a választási kampány Avasújvárosban: január 23-án tanácsosokat választanak a község lakosai.

Sikerült megegyezést kötnie az RMDSZ-nek és az MPP-nek Avasújvárosban – úgy tűnik, mindkét csoportosulás felismerte: ahhoz, hogy Avasújváros valóban új életet kezdjen, alapvető fontosságú az összetartás. A közös – RMDSZ-logo alatt összeállt – listát az eddigi tanácsosok vezetik, az MPP-sek között két új név is szerepel a befutó helyeken. Bár jelenleg polgármestere sincs a községnek, erre a tisztségre azért nem lehetett kiírni az előrehozott helyhatósági választást, mert Toma Betea volt elöljáró máig perben áll a prefektussal, a felfüggesztését kimondó rendelet kapcsán. A közigazgatási egységet a tanácsosok közül megválasztandó alpolgármester vezeti majd ideiglenes jelleggel – az elképzelés szerint Ludróczki Sándor töltené majd be ezt a tisztséget. Amennyiben sikeresen szerepel az RMDSZ-MPP-tandem, úgy elképzelhetetlen az, hogy román párttal üljenek le tárgyalni az avasújvárosi magyarság képviselői.

– Amikor szükségünk lett volna a román tanácsosok támogatására azért, hogy ne kelljen feloszlatni a tanácsot, a rózsapallagiak nem voltak hajlandóak az együttműködésre. Véleményem szerint legkevesebb nyolc, legtöbb tíz tanácsost be tudunk juttatni a döntéshozó testületbe, ami épp elég ahhoz, hogy végre magunk irányíthassuk a sorsunkat – fejtette ki lapunk kérdése nyomán Ludróczki Sándor listavezető, volt alpolgármester.

Avasújváros és Ráksa között még mindig nem történt meg a vagyonelosztás, erre az új tanács, illetve az alpolgármester megválasztása után adódik majd alkalom. Ez nagyon fontos volna, ugyanis továbbra is függőben van a volt vezetés által felhalmozott tartozás ügye – a Ráksára elköltött pénzek avasújvárosi adósságként szerepelnek. Bár az RMDSZ-es tanácsosok ügyvédet fogadtak a leblokkolt önkormányzati számlák ügyének rendezésére, a közbeavatkozásra végül nem volt szükség, mivel az eljárást kezdeményző cég visszavonta a feljelentést.

Az avasújvárosi magyarság tanácsosjelölti listája a következő: Ludróczki Sándor, Hajdú Géza, Büte Pál, Dohi Szabolcs, Kovács Károly, Büte János, Kovács Zoltán, Rákos Gyula, Majláth Imre, Nagy Flórián.

F. I.

BEJEGYEZTE: MPP.KOLOZS.BLOGSPOT.COM DÁTUM: 1:42 0 MEGJEGYZÉS

admin
 

>