Mit hoz az évkezdet? – Technikai elemzés

 

http://www.portfolio.hu/vallalatok/technikai_elemzes/mit_hoz_az_evkezdet_technikai_elemzes.143544.html

2011. január 2. | 20:02

Az ó év utolsó pár hete nem kápráztatta el a kereskedőket, azonban a 2011-es évkezdet, mint az alábbi grafikonokon is láthatjuk, izgalmasnak ígérkezik. Az évet az S&P500 és a DAX grafikonokkal indítjuk.

Az elmúlt pár hét azzal telt, hogy a piaci szkeptikusok folyamatosan kárognak a további emelkedést illetően, ami alapvetően pozitív jel a vételi pozíciókban ülőknek. Az emelkedő trendben magukat folyamatosan megégető shortosok a legjobb tápanyagai az emelkedésnek, és az előbbi nyilatkozatok alapján, van még tüzelőanyag a raktárban bőven.

S&P500

A hosszabbtávú folyamatokat vizsgálva az emelkedő trend egyelőre töretlen az S&P500 grafikonon, fordulós jeleket lámpással sem láthatunk. Az 1220-es kitörési szint újratesztelése benne van a pakliban, de az uralkodó trend miatt, a támasz jó vételi lehetőséget teremthet. A Fibonacci kiterjesztés alapján, célárunk az 1350 pontos szint lehet.

Mit hoz az évkezdet? - Technikai elemzés

Klikk a képre!

Az index rövidtávú mozgását illetően a hét első napjai meghatározóak lesznek. Az új év előtti napokban a 161,8%-os Fibonacci szint által képzett ellenállásig erősödött az index. Ha ezt áttörjük, irány a csillagos ég, míg ellenkező esetben a már említett 1220-as szintet figyelhetjük.

Mit hoz az évkezdet? - Technikai elemzés

Klikk a képre!

DAX
A DAX heti grafikonja is a töretlen emelkedő trendről árulkodik. Erős ellenállás a 7200-as szint, míg a támasz a messzi ködben a 6350-es érték.

Mit hoz az évkezdet? - Technikai elemzés

Klikk a képre!

A napi grafikon, szemben az amerikai indexszel, egy támaszhoz ért a DAX, a 6900-as szint személyében. Az MACD indikátor és az index között kialakult negatív divergencia növeli a támasz áttörésének valószínűségét, de jobb megvárni, a piac iránymutatását ezzel kapcsolatban. A beszűkült Bollinger szalag egy nagyobb árelmozdulást jelez, amelynek irányát a támaszunk fogja meghatározni.

Mit hoz az évkezdet? - Technikai elemzés

Klikk a képre!

BEJEGYEZTE: MPP.KOLOZS.BLOGSPOT.COM DÁTUM: 0:38 0 MEGJEGYZÉS

admin
 

>