Tőkés László a „virtuális vasfüggöny” lebontásán dolgozik

[ 2010. július 09., 18:03 ] [762]

Tőkés László az EU-ban továbbra is létező, az új tagokat a régiektől elválasztó „virtuális vasfüggöny" lebontásán dolgozik – mondta az Európai Parlament (EP) nemrégiben megválasztott alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
A romániai magyar politikus úgy vélte, megkönnyíti e cél elérését, hogy az EP elnöke, a lengyel Jerzy Buzek szintén az unió egyik kelet-európai tagállamából érkezett. A csatlakozással az új tagországok ugyan formálisan eljutottak Európába, de ennek ténylegesen is meg kell valósulnia – nyilatkozta.
Az alelnök beszámolt arról, hogy csütörtökön találkozott Jerzy Buzekkel, aki elmondta, az oktatás, a kultúra és az egyházi kapcsolatok feladatköre Tőkés László „hivatásával egybeillő szolgálati terület". Az EP elnöke megismételte továbbá felkérését, hogy Tőkés László vegyen részt az európai vallási vezetők július 19-i brüsszeli találkozóján, s az eseményen együtt képviseljék az EP-t.
A Lisszaboni Szerződés is fontosnak tartja a vallási párbeszéd megvalósítását – emlékeztetett Tőkés László. Hozzáfűzte: intézményesíteni és rendszeresíteni kell az egyházakkal, vallásokkal ápolt kapcsolatot.
Feladatairól az alelnök kiemelte, elődje, Schmitt Pál munkáját viszi tovább, foglalkozni kíván a sporttal és az ifjúsági ügyekkel is. Mindemellett kiemelten kezeli a kisebbségek és a magyar-román megbékélés ügyét is – tette hozzá.

Duna Tv

Hozzászóló: Pásztori Tibor Endre (2010-07-23 22:05:10)Boldog, kinek hírneve nem ragyogja túl becsületét, új barátért el nem hagyta a régit.Életünk minden pillanatában törekednünk kell, hogy ne azt leljük meg, ami elválaszt, hanem ami összeköt bennünket.Ki győzve világot fog át, de közben elveszti önmagát, diadala olyan szomurú, mint meghasadt fejen a koszorú. Sajnálom.
Van Valaki, aki mindenkor segít, – ha kérjük!

Hozzászóló: moderátor (2010-07-12 08:40:57)Kedves memória!
Először is nem vagyok újságíró.
Másodszor nem cenzúráról van szó.
Harmadszor a honlap iránti rokonszenvedet vagy ellenérzéseidet közöld a szerkesztővel.
Negyedszer az igazság nem mindig a te igazadból áll. Sőt egyáltalán. Szép napot.

Hozzászóló: moderátor (2010-07-12 06:56:24)Köszönöm, memória!

Hozzászóló: memória (2010-07-12 01:03:25)
Megdöbbentő az eljárásod, moderátor. Féltek gyakorolni az újságírói munkátokat, még a szabad olvasói felületeken is féltek az igazságtól. Cenzúrázd ki ezt a beírást is. Nem terhelem többé a másodközlő honlapotokat.

Hozzászóló: moderátor (2010-07-11 20:54:23)Arra kérem memóriát, hogy ne terhelje szerverünket elméleteivel. Forduljon Demeter Szilárdhoz, amint annak felkérését alább olvashatja.

Hozzászóló: Demeter Szilárd (2010-07-11 19:03:14)Kedves Szerkesztő, nem linket tettem be (hiszen tudtam, hogy kimoderálják, mert ez a szabály), hanem egy jelzésértékű hivatkozást. De azért köszönöm, hogy ez esetben felülbírálták a link-tilalmat. Mindenkinek jó olvasást kívánok, egyébként is tanulságos az a szöveg.

Hozzászóló: szerkesztő (2010-07-11 18:22:08)Demeter Szilárd betett egy linket, ami pontatlan volt, de eligazított. Racionális mérlegelés mellett nagyon hasznos olvasmány, ezért szerkesztőként megengedem magamnak, hogy betegyem a jó hivatkozást:
http://hu.metapedia.org/wiki/A_szekurit%C3%A1t%C3%A9_m%C3%B3dszerei

Hozzászóló: Demeter Szilárd (2010-07-11 16:59:28)Memória, frissítsünk: 1994-ben egy volt magyar szekus, Péter Ferenc elmesélte, hogyan is működött a Szekuritáté (megtalálható a xxx), és már 1994-ben diverziónak nyilvánította ezt az "angajament"-es dolgot. A CNSAS többször átvilágította Tőkést, és képzeljük el, mi történt volna ha egyetlen bizonyítékot találtak volna ellene (már amit nem úgy hamisított valaki – lásd egy korábi vitát a "zárt v. nyitott felügyeleti láncról" a Nyugati Jelen oldalán).
Helyesírása alapján Ön képzett ember, és úgy beszél az Ellenpontokról, mint aki tudja is, mi volt az a szamizdat. Kérem, álljon elő a bizonyítékaival, a sajtó nyilvánossága előtt vállalom a cáfolatokat.
De amíg így álnév alatt hivatkozik az erkölcsre, addig Ön nekem gyanús, és minden, amit leír, hiteltelen.
Hasonló vitáim voltak már másokkal is. Megjegyzem, eddig még senki – sem román, sem magyar – nem nyert. És számolatlanul kapunk fenyegető, vagy zsaroló e-mail-eket, csatolmányokkal, "aláírt", beszkennelt papírral, fenyegetett már ezzel a gencsi ex-lelkész, a Balogh-família, minden rendű és rangú volt besúgó lelkész, exkomcsi politikus stb., láttam "aláírt" papírt többfélét, egymásnak küldik, mint valami szerelmes levelet.
Szóval elő a farbával, várom a sajtótájékoztatóját, vagy személyesen is felkereshet a nagyváradi EP-irodában.

Hozzászóló: memória (2010-07-11 11:19:52)Tisztelt Szerkesztő ! Ha Tőkés László azt mondta, nem írta alá, akkor hazudott. Ugyanis az Ellenpontos "angajamentjét" gyöngybetűkkel aláírta. 2ooo-ben a sajtó nem erről " beszélt lyukat" az olvasók hasában, hanem az Allison Mutler amerikai újságírónő és Tőkés sajtóperéről, ekkor az újságíró egy másik irat alapján azt állította, Tőkés együttműködött a román politikai rendőrséggel. Tőkés azt a pert egyébként jogerősen elveszítette. 2oo7-ben a CNSAS megállapította ugyan az ellenpontos " angajament" hitelességét, de érdekes módon rögtön adott is egy papírt Tőkésnek, hogy nem volt " colaborator". Ami lehet, hogy igaz ( bárcsak így lenne), de ez semmit nem von le Tőkés azon erkölcsi felelősségéből, hogy tájékoztassa a közvéleményt, akár húsz esztendő után is, a történtekről. Az Ön állításával ellentétben, az erdélyi magyar közvélemény semmit nem tud arról, hogy Tőkés mit és kinek vállalt az Ellenpontok ügyében. Tőkés részéről ez nem pusztán erkölcsi, hanem politikai hitelességi kérdés is: aki politikáját arra alapította – megjegyzem, nagyon helyesen – hogy felveszi a küzdelmet a román állambiztonság hálozataival, arról ne derülhessen ki, hogy korábban maga is aláírt ennek a hálózatnak. Illetve, ha kiderül kiderül feketén-fehéren, akkor adjon magyarázatot az ügyre és arra is, miért hallgatot róla húsz évig.

Hozzászóló: tollasmajom (2010-07-11 11:09:29)Hej, memória, memória, ha felfedné a nevét, valószínűleg a Szigorúan ellenőrzött evangéliumban Önről emlékezetes oldalakat találnánk. A volt besúgó lelkipásztorok szoktak jönni ezzel az "angajamenttel", vinnyognak, mint a fába szorult féreg.

Hozzászóló: Lehell (2010-07-11 10:15:05)Kar a gozert, husz ev sok ido, sokat valtozik az ember. A baberlevelek elhervadtak, hiaba locsolgatjak. Ki allitotta, hogy Szasz Jeno szemelyesen kert fel minden MPP-st hogy ne menjen el szavazni? A tavaly nyari Simon Pereses nyilatkozatot sajat fulemmel hallottam. Miert kellett ugy kiborulnia az oregnek, tan csak nem szemelyesen erintett? Ideje volna nyugdijba vonulni az udemerista kollegakkal egyutt. Sajnos az MPP nem az aminek szerettuk volna, de ez meg olyannak sem nez ki. Arrol, hogy az EMNT nem politizal mar el is feledkeztunk?

Hozzászóló: Ágoston (2010-07-11 09:03:48)"Nem Tőkéssel van baj, hanem a magyar érték-tudat anomáliáival és perverzióival."

Hozzászóló: szerkesztő (2010-07-11 08:48:40)memória, ön felfedezte a spanyolviaszt! Arról a nyilatkozatról, amelyről ön beszél, 2000-ben a sajtó „lyukat írt" az olvasók hasába – mind a magyar, de még inkább a román. Tőkés László akkor – és azóta többször is – elmondta: NEM ÍRTA ALÁ. Az ön kedvéért egy MTI-anyagot meg is kerestem Google-lel, ezekkel a kulcsszavakkal: tőkés besúgói nyilatkozat. Kérem keressen és olvasson – többet!…

Hozzászóló: memória (2010-07-11 00:12:55)LL-nek – Tőkés László nem azt vállalja, hogy nem tesz semmi törvénytelent, hanem azt vállalja, hogy az Ellenpontok című folyóirat szerkesztése, kiadása és terjesztése kapcsán minden rendelkezésére álló információt az állambiztonsági szervek rendelkezésére bocsát és mindezt titokban tartja, még családtagjai előtt is. Arról nincs irat, hogy utána valóban jelentett vagy sem. Nem az az aljasság, ha valaki ezen tényeket ismerteti, hanem az, ha valaki ezen tényekről húsz éve hallgat. 1990 után Tőkés László miért nem fedte fel ezt a történetet az életéből, bizonyítandó a régi rendszer ördögi természetét ? Ahogy Csurka István Magyarországon 1990 után megtette, elmondta, hogy Kistarcsán 1957-ben mit írt alá, miközben a szomszéd cellában az édesapja veséjét leverték. Tőkésnek ez az ügye egyáltalán nincs tisztázva, magyarázattal tartozik. Milyen körülmények között írt alá, jelentett e az aláírása után, tájékoztatta-e az ellenpontosokat ( akiket egyébként zaklattak, megvertek és kiszorítottak az országból ) az aláírásáról. Pityókának válaszolom, hogy az Angajament néhány napja van a birtokomban. Sehová nem futkosom vele, erről az ügyről Tőkésnek kell beszámolnia, ez az ő erkölcsi kötelessége. Amúgy beszkennelve szívesen az erdély.ma rendelkezésére bocsátom az iratot, kérdezzék meg Tőkést, mit szól hozzá. Az olvasóikat biztosan érdekelné.

Hozzászóló: LL (2010-07-10 23:20:00)Tisztelt "memoria"!
A RomaniaMare lapban megjelent fénymásolt nyilatkozat van-e meg önnek? Igen – létezik olyan. De abban T. L. diktálásra csak azt írja le hogy nem tesz semmi törvénytelent, semmi államellenest. Milliók leírták 1945 és 1989 között. A politikai foglyokkal mind leíratták szabadulásuk előtt. Na és? Én nem írtam ilyent de ha szükség most leírom bárkinek, a hatóságnak és "memoriának" is. Mi a gond? Ez besúgás? Ez kollaborálás? Nem! Viszont aljasság ilyesmivel támadni bárkit, főleg Tőkés Lászlót. Ez az ügy legalább tíz-tizenöt éve tisztázva van.Azóta T. L. megkapta a bizonylatot az átvilágítóktól,hogy nem volt besúgó vagy kollaboráns.

Hozzászóló: Pityóka (2010-07-10 22:23:40)Kedves memoria, a rövid o-s! Hány éve van meg önnek az az Angajament? Ha ön ennyire keresi az igazságot, eddig miért hallgatott vele? Több lehetősége is lett volna: a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács, az RMDSZ, a Román Nemzeti Egység Pártja (PUNR), Nagy Románia Párt. Mind tárt karokkal várták önt, miért nem futott, lobogtatva a „vállalást"? Bűnösök közt cinkos, aki néma!

Hozzászóló: moderátor (2010-07-10 19:54:16)Előző, benntartott, és nem cenzúrázott hozzászólása kurtább volt memória, igaz, akkor még a nevét is hosszú ó-val írta.
🙂

Hozzászóló: memoria (2010-07-10 18:25:40)Tisztelt Moderátor !
Semmiféle személyiségi jogi pert nem akasztana senki sem az én, sem az Önök nyakába, ugyanis birtokomban van Tőkés László 1981-ben saját kezűleg, román nyelven írt és aláírt " Angajament"-jének a másolata. Ténykérdés, hogy ő írta és aláírta. Ez ténykérdés. És ténykérdésben nincs helye személyiségi jogi pernek, tisztelt moderátor. Ha lehet, ezen hozzászólásomat tehát ne cenzúrázzák ! Köszönöm.

Hozzászóló: toducz endre (2010-07-10 18:08:28)Kedves Ágoston olyan közelterelő válaszai vannak, hogy újból úgyan az a kérdésem.

Hozzászóló: toducz endre (2010-07-10 16:21:36)Ja ugyanazt, akkor most már értem. Azért nem vátoztunk.

Hozzászóló: toducz endre (2010-07-10 16:12:52)Kedves Ágoston, ne vegye rossz néven, de elpocsékolta az életét. Ha újra születik, akkor kezdheti előlről nemzetépítő tevékenységét. CV-je láttán, talán a túlvilágon is hasznos lehetne erre-arra.

Hozzászóló: Ágoston (2010-07-10 15:46:49)Nem értem kérdését, toducz endre. Részletezné?
1960-ban libákat őriztem a tarlón.
1965-ben teheneket tereltem a főutcán.
1970-ben kendert vágtam.
1975-ben kendert áztattam.
1978-ban válaszoltam a szakszolgálatis főhadnagy kérdéseire.
1984-ben alulírott két kiskorú gyermek édesapja mondattal kezdtem egy fogadalmat.
Most meg Önt próbáltam megérteni.
Tisztelettel.

Hozzászóló: toducz endre (2010-07-10 14:51:39)Kedves Ágoston, kérem ne haragudjon a kíváncsiságomra, de Ön mit örzött 1990 előtt?

Hozzászóló: moderátor (2010-07-10 13:52:53)memória hozzászólását saját érdekében nem engedtem ki az ugyanis személyiségi jogok pereit akaszthatná az Ő, és az erdely.ma nyakába egyaránt.

Hozzászóló: Ágoston (2010-07-10 08:04:15)memória volt az 1981-es kötelezvények irattári gondozója?
Miről írt, Fenyo? Önmagáról talán?

Hozzászóló: Fenyo (2010-07-10 04:19:09)Igen igen autonomia…, aki ezt egy embertol varja aki mar kiegyezett mindenkivel es mindennel a hatalma biztositása érdekében

Hozzászóló: memória (2010-07-09 23:51:01)A szabadon vakoló 1981-ben saját kezűen írt és aláírt kötelezvényt ( " Angajament") adott az állambiztonsági szerveknek,amiben vállalta a besúgást a Ellenpontok szamizdat magyar folyóirat szerkesztőiről és terjesztőiről. Hogy utána besúgott-e vagy sem, nem tudni, arról még nincs irat, de hogy a "román forradalom szikrája" azóta is mélyen hallgat az "angajament"-jéről, az biztos.

Hozzászóló: szól-ás (2010-07-09 20:45:26)Alázatosan jelentem góbé testvér: IGEN!

Hozzászóló: góbé (2010-07-09 19:26:40)Szól-ás, úgy érted, hogy kőműves, amelyik szabad…?

Hozzászóló: szól-ás (2010-07-09 19:24:21)Így semmiskedik egy igazi, magyarul beszélő vakoló sok, sok millióért a mi zsebünkből.

http://www.erdely.ma/kozeletunk.php?id=71483&what=archivum

admin
 

>