Elszomorító! Betörtek a Polgári Élet szerkesztőségébe

http://polgarielet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=4150&Itemid=77

Írta: Polgári Élet

2010. december 14. kedd 17:06

2010. december 13-ról 14-re virradó éjszaka betörtek a Polgári Élet hetilap szerkesztőségébe.
A behatoló(k) feldúlták a szerkesztőség épületét, felfeszítették a fiókokat, elvittek egy hordozható számítógépet, egy mobiltelefont, a cégpecsétet és a cégautó kulcsát. A történteket reggel észlelték a szerkesztőség munkatársai, értesítették a rendőrséget, akik ujjlenyomatokat vettek, elkezdték a nyomozást. A nyomozócsoport lezárta a körzetet, kutyával követte a betörő(k) nyomait, melyek a szombatfalvi vasútállomás irányába vezettek.
Az eltulajdonított számítógép rengeteg dokumentumot tartalmazott, a 6 éves Polgári Élet eddigi lapszámainak archívumát, így a kár nem csupán anyagi, hanem erkölcsi.
A nyomozás további fejleményeiről tájékoztatjuk a közvéleményt.
Mint ismeretes, a Polgári Élet az utóbbi időben több cikkében foglalkozott az udvarhelyi szervezett bűnözéssel. Nem tudjuk, a betörésnek van-e köze a megjelent cikkekhez, „megrendelt” akció volt-e, melynek célja a megfélemlítés, vagy csak a véletlen műve volt, egyszerű, pitiáner betörővel állunk-e szemben.
A továbbiakban bízunk a nyilvánosság erejében, és számítunk a szakmabéliek kollegialitására, arra, hogy a médiában publicitást adnak az esetnek, elsősorban azért, hogy lehetőleg a jövőben hasonló esetek ne történjenek.A Polgári Élet szerkesztősége

BEJEGYEZTE: MPP.KOLOZS.BLOGSPOT.COM DÁTUM: 12:19 0 MEGJEGYZÉS

CÍMKÉK: HTTP://WWW.BLOGGER.COM/IMG/BLANK.GIF

admin
 

>