MPP: a kormány népirtással felérő gazdaságpolitikát folytat

2010 december 13., hétfő

Románia lakosságának fogyása, fokozatos elöregedése közismert tény. Csökken a lakosság létszáma falvakon, városokban, Bukarestben, az ország minden régiójában, így Erdélyben és Székelyföldön is. Az elmúlt 20 évben készült statisztikák azt mutatják, hogy az erdélyi magyarság rohamosan fogy, főképp a fiatal generáció az, amely tömegesen hagyja el a szülőföldjét a jobb megélhetés reményében. Egyre kevesebb magyar gyerek születik és egyre többen maradnak idős korukra támasz nélkül.
A román politikai elit, az egymást – válság előtt vagy válság közben – váltó kormányok ezeknek a tényeknek az ismeretében kellett volna, vagy kellene megoldásokat keressen a népességcsökkenés és az elöregedés folyamatainak megállítására. Az elmúlt tizenhat évben kormányon lévő RMDSZ közreműködése ebben a kérdésben súrolja a nemzetárulás határát!
Az amúgy is alacsony nyugdíjak csökkentését minden eszközzel el akarja érni a kormány, ezért Cseke Attila RMDSZ-es egészségügyi miniszter 5,5 %-os, az egészségügyi biztosítási alapba befizetendő sarcot ró ki a nyugdíjasokra. Cseke Attilától ezt egyébként már megszokhattuk, a vizitdíjak bevezetésével főleg az idősebb korosztályok zsebéből akart pénzt szerezni a költségvetés számára. Pedig nem az embereknek kell a nemzetgazdaságot szolgálniuk, a nemzetgazdaság van az emberekért!
A 2 éves gyereknevelési szabadság felére csökkentésének szándéka a legújabb, felháborító példa arra, hogy a PDL-RMDSZ kormány a gazdaságélénkítő intézkedéseket, az adócsökkentéseket képtelen, vagy nem is akarja alkalmazni, inkább a családalapítást, gyerekáldást vállalóktól von el a költségvetés számára. Nem is keveset akarnak, a fiatal anyák jövedelmének felét tartanák vissza az államkaszában az országot csődbe vezetők.
Az erdélyi magyarok száma még rohamosabban csökken, mint a románoké, ennek ismeretében és ennek ellenére az RMDSZ, melynek elnöke egyben a miniszterelnök helyettes, a gyereknevelési szabadság idejére megállapított juttatások drasztikus csökkentését kezdeményezi. Az RMDSZ az erdélyi magyarságtól nem arra kapott felhatalmazást, hogy a bukaresti érdekeket szolgálja, hanem arra, hogy a mi védelmünket és céljainkat képviselje! Frunda György szenátor úr viszont a kettős állampolgárságban látja a magyarság elvándorlásának veszélyét, nem pedig ebben az intézkedésben!
Az erős erdélyi magyar társadalom alapja az erős erdélyi magyar család. A kormány tervezett intézkedései a családot gyengítik, a gyerekvállalási hajlandóságot csökkentik, hosszú távon a népességcsökkenést és elöregedést segítik és gyorsítják. Úgy értékeljük, hogy az RMDSZ segédletével a kormány népirtással felérő gazdaságpolitikát folytat, melyet a Magyar Polgári Párt elfogadhatatlannak tart és tiltakozik ellene. A tizenhat év kormányzásának óriási eredményeként beharangozott oktatási törvényt, amelynek elfogadásától teszi függővé az RMDSZ immár hónapok óta a kormány életben tartását, ki fogja élvezni? Ki fogja magyarul tanulni a történelmet és a földrajzot, RMDSZ-es honatyák, ha azok a gyerekek meg sem fognak születni?
A Magyar Polgári Párt elnöksége

— uh.ro, polgaripart.ro

admin
 

>