Elfogadta a parlament a tanügyi törvényt

[ 2010. december 14., 15:07 ] [42]

A parlament elfogadta kedden az oktatási törvénytervezetet, miután úgy döntött, folytatja a korábban félbeszakadt felelősségvállalási folyamatot, és az ellenzék visszavonta a beterjesztett bizalmatlansági indítványt.
A PD-L és az RMDSZ alkotta kormánykoalíció, amely a parlamentben a függetlenek és a nem magyar nemzeti kisebbségek képviselőinek támogatását is élvezi, a képviselőház és szenátus együttes ülésén megszavazta, hogy a korábban elkezdett felelősségvállalási folyamat – amely az alkotmánybíróság elé vitt jogi vita miatt szakadt meg – folytatódhat.
Elfogadottnak nyilvánítható a tanügyi törvény, miután a liberálisok visszavonták aláírásaikat az ennek kapcsán benyújtott bizalmatlansági indítványról, és ennek következtében a dokumnetum már nem létezik – jelentette ki Roberta Anastase képviselőházi elnök.

A bizalmatlansági indítványt jegyző 138 honatya közül 22-en visszavonták a dokumentról aláírásukat, és 116 kézjegy nem elegendő annak benyújtására és megvitatására.
Roberta Anastase kifejtette: a dokumentum érvényét vesztette, és mindjárt lejár a határidő, ameddig az Alkotmánybírósághoz lehet fordulni az üggyel kapcsolatban, ami sürgősségi eljárás esetén két nap. A Szenátus elnöke, Mircea Geoana ma azt nyilatkozta, mindegy, milyen cselhez folyamodnak a hatalom képviselői, mert ha a jogszabály átmegy a parlamenten, a taláros testülethez fordul

MTI/ Marosvásárhelyi Rádió, erdely.ma

admin
 

>