Ágh Péter: Új korszak kezdődik a magyar nemzetpolitikában

 

http://erdely.ma/magyarorszag.php?id=79586&cim=agh_peter_uj_korszak_kezdodik_a_magyar_nemzetpolitikaban

[ 2010. december 10., 22:44 ]

Ágh Péter, a Fidelitas elnöke szerint a kormányváltással új fejezet kezdődött a nemzetpolitikában: az elmúlt fél év intézkedései azt üzenik, hogy a kormány egyetlen magyarról sem mond le.

A Fidesz ifjúsági szervezetének vezetője ezek közül kiemelte a szomszédos országokban élő magyarok egyszerűsített honosítási eljárásának megteremtését, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) újbóli összehívását, a határon túli osztálykirándulások támogatását, a Bethlen Gábor Alap tervezett létrehozását, valamint azt, hogy június 4-ét a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az Országgyűlés. Ágh Péter szerint ezekkel az intézkedésekkel véget ért az az időszak, amikor az előző kormányok a kisebbségben élő magyarokat idegen állampolgároknak tekintették. A Fidelitas elnöke minderről azután beszélt, hogy a szervezet elnöksége pénteken tárgyalt az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) tagjaival.

Ágh Péter elmondta továbbá, hogy szombaton a parlamentben ülésezik a Kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Konferencia, amelynek a kormány a Máért-hez hasonlóan új lendületet akar adni.

Sándor Krisztina, a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke a sajtótájékoztatón közölte: döntöttek egy munkacsoport létrehozásáról, ebben a Fidelitas és a MIT tagjai megtárgyalhatják a határon túli magyarokat érintő ifjúságpolitikai kérdéseket. Az egyeztetésen szó esett arról is, hogy a Fidelitas és a MIT közösen próbálja a romániai magyar fiatalok számára vonzóvá tenni az egyszerűsített honosítási eljárást – mondta Sándor Krisztina, hozzáfűzve: az üzenet középpontjában az áll majd, hogy miért jó magyarnak lenni.

Ágh Péter ezt azzal egészítette ki, hogy a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség internetes tájékoztató kampányt indít annak érdekében, hogy a határon túli fiatalok minél többet tudjanak meg az egyszerűsített honosításról és a kettős állampolgárságról.MTI

 

Hozzászóló: Ifi (2010-12-11 01:26:38)Az RMDSZ-el együttműködő ifjúsági szervezetek már korábban megrohamozták a fiatal fideszeseket, Grünstein Udvarhelyről kivitte a Miérteseket, akik eddig csak az Ifjú baloldallal tárgyaltak, a Fideszről meg gúnyosan nyilatkoztak többször is. Hogy is van ez? Erdélyben két szervezet jobboldali: a MIT és az EMI. A Fidelitas és az ifjúságpolitikusok csak velük álljanak szóba, a MIÉRT, CSTIT, meg az összes többi forduljon az MSZP-éhez, mint eddig!

Megjegyzés

Kicsit meglepő, hogy a fiatal fideszes elnök csak egy év múltán, fedezte fel, hogy "új szelek fújnak", (igaz hogy most éppen jól jött a nemzeti tanácsos vonalnak és ők ki is használták…)

A probléma viszont ott kezdődik, hogy a jobboldali erők közül csak az MIT-re gondolt, az MPP ifjúsági és az EMI vezetőit elfelejtette… Ennek az is lehet az oka, hogy abból az elgondolásból indulhatott ki, amit neki "sugallhattak", pontosítva a nemzeti tanácsos ifjúsági vezetők ezzel akarták az utolsó fonalat is elvágni az MPP körbezárásához…
Ágh úr által emlegetett dolgok tartalom nélkülinek érezhető és valahol nem követi az általa hangoztatott mondat lényegét: "az elmúlt fél év intézkedései azt üzenik, hogy a kormány egyetlen magyarról sem mond le", hiszen már azzal a cselekedetével , hogy "csak a MIT -el tárgyalt"már eleve lemondott más magyar ifjúról pld. az EMI-sekről vagy a polgári ifisekről…
Viszont az is meglehet, hogy csak ugyanabba a hibába esett mint más magyar kormánytag is : nem ismerve a valós helyzetet és főleg nem tájékozódva arról, megelégedett azzal, hogy az éppen "felajánlkozóval" tárgyaljon.

Ifi hozzászólónak nem adhatunk igazat, mert sajnos, jobboldalinak csak az EMI-t lehet tartani. a Jobbik-hoz kötött kapcsolatai révén is.
A MIT elnöke annak ellenére jobboldalinak vallaná magát, nem éppen az… Ezt, sajnos megcáfolja az, hogy MPP Kolozs megyei alelnökeként, a szövetségiek választási listáján szerepeltette magát (pedig a pártjától arra nem volt jóváhagyása…)
A mostani akcióval a MIT elnöke viszont egy kicsit eldobhatta a sulykot, hiszen nem nagyon van, amiért – egyféle parallel tevékenységként – a MIT-re is "rábízni"azt, ami már a Demokrácia Központok által meg lesz oldva.
De az is meglehet, hogy ezzel a partizánakció-nak tűnő cselekedetével a MIT elnök magának is akar a "nagy falatból" egy szeletet, ha már számára nem osztottak valamicske szerepet. El kell ismerni viszont azt is, hogy a MIT elnöke jó politikusi érzéssel nem hagyja magát, mindenütt ott van ahol úgy érzi, hogy helye van és megmutatta, hogy ha kell rá is taposhat arra is, aki nem vele van… (Erdélyi Polgár)

BEJEGYEZTE: MPP.KOLOZS.BLOGSPOT.COM DÁTUM: 9:30 0 MEGJEGYZÉS

admin
 

>