Szent Miklós napja új zászlót hozott Gyergyószentmiklósnak – film

A város védőszentjének tiszteletére rendezvénysorozatot szerveztek a kisvárosban.

Szerző: Csata Orsolya
Forrás: Híradó

2010.12.06. hétfő 16:22

Gyergyószentmiklós új zászlaját is kitűzték a városházára az idei Szent Miklós-napokon. A város védőszentjének tiszteletére ötnapos rendezvénysorozatot szerveztek a székelyföldi kisvárosban.

A gyergyóiak együtt ünnepeltek vajdasági testvéreikkel, és a 15 éves jó kapcsolatért oklevelet adtak át testvértelepülésük, a vajdasági Topolya küldöttjének.
„Ez lényegében elismerés. A barátság, a nemzeti összetartozásnak a jele” – mondta Kovács László, Topolya képviselő-testületének elnökhelyettese.
A dísztanácsülésen elfogadták Gyergyószentmiklós új – kék alapon napot és holdat ábrázoló zászlaját is. Ezt a városházára tűzték ki a városnapokon.
„A gyergyószentmiklósi városnapok alkalmából idén a gyergyószentmiklósi értékeket hangsúlyoztuk ki” – közölte Mezei János polgármester.
Ez alatt a téren gyermekek gyülekeztek. Mindannyian a Mikulásra vártak, és amint besötétedett, megérkezett ő is. A tévedésből rossz helyen landoló nagyszakállú végül megérkezett a színpadra, elhozva a várva-várt Mikulás-koncertet.

dunatv.hu

admin
 

>