Nyári táborba szeretnél menni ? Pályázz ! – X. Kárpát-medencei Néprajzi Nyári Egyetem – Szilagyságban

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség hagyományos Kárpát-medencei Néprajzi Nyári Egyetemének helyszíne ez alkalommal a Szilágyság, időpontja 2010. július 28 – augusztus 2. lesz.
A tábor résztvevői az évek folyamán úgy az erdélyi, mint az anyaországi, és más elszakított területekről érkező fiatalok közül is kerültek ki. Nyári egyetemünket nemcsak néprajz, illetve a társadalomtudomá nyok valamely ágának hallgatói figyelmébe ajánljuk, hanem mindazoknak, akik érdeklődnek a népi kultúra, a hagyományok, az épített örökség és a földrajzi látnivalók iránt.
A KMDSZ a hat napi szállás, étkezés, utazás és programok ellenértékeként vendégeinek 40, a diákszövetség tagjainak 30 lejes benevezési díjat számol fel. (Átszámolt értéke kb. 2700/2100 forint, illetve 10/7 euró.) A Kárpát-medencei Néprajzi Nyári Egyetem elmúlt kilenc éve a tartalmas pihenésről és kikapcsolódásró l, az érdekes előadásokról, a tábori hangulatról és kirándulásokról, valamint a népi értékek és magyar kultúra egyhetes leltározásáról szólt. Idén sem lesz másképp, a tizedik kiadás résztvevőit Désháza fazakasművészeté től a sámsoni borcsodákon keresztül a tövisháti táncokig több élménnyel is szórakoztatjuk majd.
A jelentkezéshez a mellékelt regisztrációs ívet, valamint egymotivációs levelet kell legkésőbb 2010. július 19-ig, a következő címek valamelyikére eljuttatni:
– titkarsag@kmdsz. ro
– KMDSZ iroda, 400083 Kolozsvár/Cluj- Napoca, Petőfi Sándor/Avram Iancu utca, 21. sz.
Személyes leadás esetén kérjük figyelembe venni, hogy a nyitvatartás ideje 10-15 óra.
A helyek száma a jelentkezők függvényében korlátozott. A KMDSZ legkésőbb július 21-ig, telefonon értesíti az pályázókat.

– –
Szabó-Györke Zsombor

telefon: +40 741 705 757 / +40 755 116 246
villámposta: ingyensor@yahoo. com / szabogyorke. zsombor@kmdsz. ro
yahoo azonosító: ingyensor

admin
 

>