Ideiglenes elnök a megyei MPP élén

2010 június 22., kedd

Új elnök került a Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezetének élére. A korábbi vezető Thamó Csaba lemondott, pénteken Gyergyóújfaluban választottak elnököt, Egyed József személyében.
Küldöttgyűlését tartotta pénteken a Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezete Gyergyóújfaluban. Thamó Csaba megyei elnök áprilisban lemondott tisztségéről, az alapszabályzat értelmében pedig hatvan napon belül új vezetőt kell választani. A lemondott elnök nem kívánta részletezni döntése okait, annyit azonban elmondott, hogy nézeteltérés adódott közte és az elnök, valamint az elnökség tagjai között, ezért látja jobbnak, ha más végzi ezután az elnöki teendőket. Ugyanakkor hangsúlyozta, más feladatkörben ezután is küzd a párt által kitűzött célok megvalósítása érdekében.
Az elnökség Egyed József gyergyóújfalvi polgármestert javasolta a tisztség betöltésére, Egyed azonban csupán ideiglenesen vállalta a megyei szervezet vezetését. Elmondta, átszervezésre van szükség a párton belül, az elnöki tisztség betöltése sok munkát igényel. Két hónapot kért, hogy felmérje a helyzetet, és el tudja dönteni, polgármesteri teendői mellett eleget tud-e tenni a megyei pártvezetői feladatoknak is.

— Lázár Hajnal/Honline, polgaripart.ro

admin
 

>