Magyar Polgári Párt – Közlemény

2010 június 07., hétfő

A Magyar Polgári Párt 2010. június 6-án tartotta Trianonra emlékező központi rendezvényét, a farkaslaki Apostoli Kettős Kereszt Emlékmű avatásával egybekötött rendezvényen jelen volt Dr. Kövér László, a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Választmányának elnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Mórig József Attila, az Országgyűlés jegyzője és Somogyvár polgármestere, egyházi méltóságok, valamint a Magyar Polgári Párt elnöksége, polgármesterei és önkormányzati képviselői.
A szentmisével és úrnapi körmenettel kezdődő megemlékezésen, amelyet szép és tartalmas kulturális műsor tett még emelkedettebbé, beszédet mondott Albert Mátyás, Farkaslaka polgármestere, Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke, valamint Izsák Balázs és Dr. Kövér László is.
A FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Választmányának elnöke kihangsúlyozta, hogy el kell vetnünk azt a szemléletet, mely a nemzetpolitika fogalmát leszűkítette az úgynevezett határon túli magyar közösségek iránti felelősségvállalás kérdésére. “Be kell látnunk, hogy nincs határon túli és határon inneni magyarság, csak egy magyar világ, egy magyar nemzet létezik…”, mondta az állampolgárság kiterjesztéséről, illetve a Nemzeti Összetartozás tanúságtételéről szóló törvénytervezetek előterjesztőinek jeles képviselője.
Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke beszédében rámutatott, hogy “az emlékmű nemcsak a múlt, hanem a jövőbeni felemelkedés szimbóluma is”, arról biztosítva a szép számban megjelent résztvevőket, hogy a Magyar Polgári Párt továbbra is a nemzetegyesítés és az autonómia elkötelezett harcosa fog maradni.

Székelyudvarhely, 2010. június 7. , polgaripart.ro

admin
 

>