2

Börtönt kaphatnak az ál-rokkantnyugdíjasok

[ 2010. június 01., 08:51 ] [225]

Azok a személyek, akiket a nyugdíjazás érdekében törvénytelenül soroltak be valamilyen rokkantsági kategóriába és orvosaik, akik ezt megtették, egyaránt bűnözőnek számítanak majd, és akár börtönbe is kerülhetnek, a nyugdíjast pedig kényszerítik, hogy visszafizesse a kapott pénzt.
Az előírást a kormány iktatta a parlamentnek átküldött törvénybe, amelyért felelősséget kívánnak vállalni. A kormány így betartotta döntését, amely szerint a következő 3 évben ellenőrzik a rokkantnyugdíjasok besorolásának módját, és szigorú büntetéseket vezettek be arra az esetre, ha valakinél indokolatlanul bejegyzett rokkantságot fedeznek fel, de az orvosoknak is, akik segítették ennek elérését.
A kormány azért döntött a rokkantnyugdíjasok ellenőrzéséről, mert jelenleg a munkaerő 4,5 százalékát teszik ki, és az elmúlt években rohamosan nőtt a számuk, az előrejelzés szerint ez a növekedés 2010-ben a GDP több mint 0,5 és 2,25 százaléka közötti értékkel befolyásolhatja a nyugdíjalap deficitjét.

Paprika Rádió, erdely.ma

admin
 

  • […] pénzt. Az előírást a kormány iktatta a parlamentnek átküldött törvénybe, amelyért […] Ultimele articole despre A Posted in Stiri Tags: álrokkantnyugdíjasok, Börtönt, kaphatnak « BP încearcă o […]

  • R szerint:

    Az orvost azt ertem hogy bortonbe zarjak, en a diplomajat is megvonnam, de a beteget mert? O nem hatarozott es nem dontott semmirol!!!!! Ha bebizonyitjak hogy kenopenzt adott akkor talan!!! Ennyit a jogokrol Romaniaban!!!!!

  • >