Letakarták a minisztériumi honlapokat

[ 2010. május 31., 19:43 ] [49]

Az új magyarországi politikai vezetés a nagy átalakítás szellemében meglepő szövegű feliratot „ragasztott" valamennyi minisztérium honlapjának nyitóoldalára.


A kezdőlapokon a megszokott helyett egy szöveg jelenik meg, mely az „OMG" azaz „Oh my God!" – főként internetes szlengben – használt, megdöbbenést kifejező rövidítéssel kezdődik. Az OMG melletti csillag a Wikipédia vonatkozó szócikkére vezet.
A szöveg szerint az új kormány a kormányzati weboldalak átalakítása mellett is elkötelezett, a kormányzati oldalak többsége ugyanis elavult, a felépítésük pedig zavaros, a rendszer átláthatatlan. Az átadás-átvétel már megtörtént, és a szöveg szerint a jelenleg kormányzati tulajdonban lévő 443 domain név közül csupán 125 kínált valamilyen tartalmat.
„Meg fogjuk vizsgálni valamennyit. Döntünk arról, van-e létjogosultságuk, és ha igen, jelenlegi formájukban működhetnek-e tovább, vagy átalakításra szorulnak. Mindez hatalmas munkát jelent". „Nekiálltunk" – áll az üzenet végén.

A hétfőn bemutatott új kormányszóvivő, Nagy Anna is arról beszélt első tájékoztatóján, hogy a teljes átalakítást jelezték a lépéssel. Közölte: nagy erőkkel dolgoznak a szerintük kaotikus és felháborító struktúrájú honlapok átalakításán.
A szöveg mellett bal oldalon felül az üzenet angol nyelven is elérhető, alul link visz tovább az eredeti oldalra. Az üzenet jelenleg a meh.hu és a kormanyszovivo.hu oldalakon is látható, a kormany.hu oldal viszont már a magyarorszag.hu oldalra irányít, a miniszterelnok.hu pedig Orbán Viktor saját weblapjára dob át. Zavartalan a parlament.hu is.

Fn.hu . erdely.ma

admin
 

>