Bemutatta leendő kormánya nyolc miniszterét Orbán Viktor

Orbán Viktor, a miniszterelnöki poszt várományosa bemutatta hétfőn leendő kormánya tagjait. Orbán hangsúlyozta, olyan kormánytagokra van szükség, akik meg tudnak felelni egy új politikai-gazdasági rendszer megalapításának. A Fidesz elnöke azt mondta: kormánya feladata a nemzeti ügyek képviselete.

Orbán Viktor kifejtette, olyan kormánytagokra van szükség, akik megfelelő kvalitással, jártassággal bírnak, tapasztalt emberek, vezetők, és készen állnak arra, hogy politikai vezetőként viselkedjenek, döntéseket hozzanak, és azokért vállalják a felelősséget.

A leendő új magyar kormány összetétele:
Orbán Viktor – miniszterelnök
Navracsics Tibor – miniszterelnök-helyettes
Semjén Zsolt – miniszterelnök-helyettes
Varga Mihály – a Miniszterelnökséget vezető államtitkár
Szijjártó Péter – miniszterelnöki szóvivő
Miniszterek:
Matolcsy György – Nemzetgazdasági Minisztérium
Martonyi János – Külügyminisztérium
Pintér Sándor – Belügyminisztérium
Fellegi Tamás – Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Réthelyi Miklós – Nemzeti Erőforrások Minisztériuma
Fazekas Sándor – Vidékfejlesztési Minisztérium
Hende Csaba – Honvédelmi Minisztérium
Navracsics Tibor – Közigazgatásért és Igazságügyi minisztériuma

A leendő kormányfő Matolcsy Györgyről szólva azt mondta: azt várják tőle az emberek, hogy a magyar gazdaságot állítsa talpra, és Széchenyi országépítő politikájának szellemében vezesse a nemzetgazdaság területét. „Azt várjuk mindannyian tőle, hogy Magyarország sereghajtóból ismét éllovassá válhasson” – tette hozzá.

Martonyi Jánostól azt várja az ország, hogy szerezze vissza Magyarország „nemzetközi tekintélyét”, vezényelje le a januártól esedékes európai uniós elnökségi munkát, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a közép-európai együttműködés felépülhessen – fejtette ki Orbán.

Pintér Sándortól azt várja minden választó – folytatta –, hogy állítsa helyre a rendet és a közbiztonságot. Az ő esetében legnehezebb a munka, mert nincs vesztegetni való idő, ezért ide egy tapasztalt rendőri vezető kell, aki úgy ismeri ezt a területet, mint a saját tenyerét – emelte ki a leendő kormányfő.

Közölte: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítója, Fellegi Tamás dolga az lesz, hogy védje meg a közvagyont az oligarchákkal szemben, és vegye fel velük a küzdelmet.
A nemzeti erőforrásokért felelős Réthelyi Miklóstól azt várják az emberek, hogy mentse meg a magyar egészségügyet, építse újra a szociális biztonságot, és teremtse meg a jövő kibontakozásának lehetőségét a fiatal nemzedékek számára – ismertette a Fidesz-elnök, rámutatva, hogy Réthelyi Miklós a leendő kabinet legtapasztaltabb tagja.

Fazekas Sándorral szemben az az állampolgári elvárás, hogy végre állítsa talpra a magyar vidéket, amely a jövő egyik erőforrása – mondta.

A honvédelmi miniszteri poszt várományosának, Hende Csabának pedig az lesz a dolga – folytatta Orbán Viktor -, hogy megtalálja a honvédség és a honvédelem helyét a XXI. századi nemzetközi együttműködés rendszerében, és vessen gátat annak, hogy a honvédség a bűnügyi krónikák folyamatos főszereplője legyen.

Orbán Viktor megjegyezte, jövő héten újabb szerződést köt egymással a két leendő kormányzó párt, a Fidesz és a KDNP.

Szerző(k): Hírösszefoglaló , kronika.ro

admin
 

>